Sült ravioli
Hozzávalók 4 személyre:
600 gr liszt
Egy kis pohár fehérbor
Egy kis pohár víz
Egy kis pohár olívaolaj
Fél kiskanálnyi porélesztő
1 gerezd foghagyma
1 fej hagyma
4 szelet egyenként 120 gr-os lazac
1 csokor petrezselyem
Napraforgó olaj a sütéshez
Só
Bors
Elkészítés:
Öntsük egy tálba a vizet, a bort, az olívaolajat, jól keverjük össze, oldjuk fel benne a porélesztőt és egy kiskanálnyi sót. Állandóan kevergetve adjuk hozzá fokozatosan a lisztet, egészen ruganyos tésztát kell kapnunk.
Hagyjuk 30 percig pihenni
Közben két kanál olívaolajon pirítsuk üvegesre a felaprított hagymát és foghagymát, tegyük bele a halszeleteket és alacsony lángon főzzük puhára.
Amikor kész nyomjuk szét egy villával, dobjuk rá a vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki egészen vékonyra és vágjunk ki belőle kerek lapocskákat. Mindegyik közepére rakjunk egy kiskanállal a halkeverékből, a lapocska egyik oldalát, hajtsuk rá a másikra és a széleit jól nyomkodjuk be.
Melegítsünk bőséges mennyiségű olajat egy serpenyőben, amikor már jó meleg dobjuk bele a raviolikat és süssük át egyenletesen szép arany barna színűre.
Azon melegében tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.