Almás-diós tortácskák
Hozzávalók:
500 gr tésztához:
200 gr liszt
50 gr cukor
100 gr vaj
2 tojás sárgája
Só
Töltelékhez:
1 db nagyobb briós
3 db alma
Fahéj, ízlés szerint
3 evőkanál cukor
2 evőkanál cognac
4 evőkanál sárgabaracklekvár
Dió
Elkészítés:
A hideg vajat vágjuk apró darabokra, és egy villával nyomkodjuk szét.
A lisztet keverjük össze a cukorral, adjuk hozzá a vajat, a tojások sárgáját, egy csipet sót és gyorsan dolgozzuk össze omlós tésztává. Legalább 1 órára tegyük be a hűtőszekrénybe.
Közben egy edényben addig főzzük a kockára vágott almát a cukorral, a fahéjjal és a cognac-kal, amíg egy kicsit meg nem barnul.
A lehűlt tésztát nyújtsuk ki vékonyra, vágjunk akkora darabokat belőle, amivel ki tudjuk bélelni a muffin formákat. A tészták alját kenjük be a sárgabaracklekvárral, mindegyikre szórjunk egy keveset az összemorzsolt briósból, erre helyezzük rá a tölteléket, a tetejükre pedig tegyünk a felaprított dióból. Süssük 180 fokos sütőben 25 percig.
Ha kész, hagyjuk kihűlni, szórjuk meg vaníliás porcukorral és tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Halételek
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.