Sajtos spirál
Hozzávalók:
180 gr liszt
60 gr parmezán sajt
60 gr gruyere sajt
60 gr margarin
6 evőkanál főzőtejszín
Piros paprika
Só
1 db. tojás
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a lisztet és a kétféle lereszelt sajtot. Adjuk hozzá a tejszínt, a margarint, egy kiskanálnyi piros paprikát, kevés sót és az egészet alaposan dolgozzuk össze, eléggé lágy tésztát fogunk kapni. Legalább fél órára tegyük be a hűtőszekrénybe, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki fél centiméteresre, vágjuk kb 10 cm hosszú csíkokra, ne ijedjenek meg, a tészta nagyon lágy lesz, kicsit nehezebb vele dolgozni, de higgyék el, megéri! Minden egyes csíkot tekerjünk meg, rakjuk sütőpapírral kibélelt tepsire a spirálokat, a tetejüket kenjük be egy felvert tojással és tegyük előmelegített sütőbe 220 fokra kb. 10 percre. Kicsit hagyjuk kihűlni és máris tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.