HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.09.17. 11:42 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek

Sajtos spirál

Parmigiano Reggiano.png

Hozzávalók:

180 gr liszt

60 gr parmezán sajt

60 gr gruyere sajt

60 gr margarin

6 evőkanál főzőtejszín

Piros paprika

1 db. tojás

451.jpg

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a lisztet és a kétféle lereszelt sajtot. Adjuk hozzá a tejszínt, a margarint, egy kiskanálnyi piros paprikát, kevés sót és az egészet alaposan dolgozzuk össze, eléggé lágy tésztát fogunk kapni. Legalább fél órára tegyük be a hűtőszekrénybe, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki fél centiméteresre, vágjuk kb 10 cm hosszú csíkokra, ne ijedjenek meg, a tészta nagyon lágy lesz, kicsit nehezebb vele dolgozni, de higgyék el, megéri! Minden egyes csíkot tekerjünk meg, rakjuk sütőpapírral kibélelt tepsire a spirálokat, a tetejüket kenjük be egy felvert tojással és tegyük előmelegített sütőbe 220 fokra kb. 10 percre. Kicsit hagyjuk kihűlni és máris tálalhatjuk.

stuzzichinialformaggio.JPG

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )


Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr584782869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása