Narancsos rizotto
Hozzávalók 4 személyre:
350 gr Carnaroli rizs
1 db szép nagy narancs
1 l húsleves alaplé
50 gr vaj
1 fej hagyma
2-3 evőkanál apróra vágott snidling
30 gr reszelt parmezán sajt
Fehérbor
Só
Fehér bors
Elkészítés:
A megmosott narancsot hámozzuk meg, a fehér belső részét távolítsuk el (keserű lehet tőle), a levét nyomjuk ki és tegyük félre.
A narancs héját vágjuk fel julienne-re(hajszálvékonyra), egy keveset hagyjunk meg a díszítéshez, a többit szeljük egészen apróra. A meghagyott narancshéjakat pár percre dobjuk be 1-2 ujjnyi lobogó vízbe, majd szűrjük le.
A felolvasztott vajban picit kapassuk meg a feldarabolt hagymát, majd tegyük bele a rizst, hagyjuk pirulni 2-3 percig, locsoljuk meg egy kevés fehérborral (esetleg próbálják ki a pezsgőt, remek), ezután öntsük rá a narancs kifacsart levét is és sózzuk ízlés szerint. Állandóan kevergetve főzzük a rizst puhára, mindig annyi alaplevet adjunk hozzá, amennyi szükséges.
Amikor a rizs már majdnem teljesen kész van, tegyük bele az apróra vágott narancshéjat, a snidlinget és egy kis fehér borsot.
Ha kész vegyük le a tűzről, szórjunk rá reszelt parmezán sajtot és rakjunk a tetejére egy diónyi vajat.
Azonnal tálaljuk a julienne-re vágott narancshéjakkal díszítve.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Halételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.