HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.09.18. 09:59 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Narancsos rizotto

ING-carnaroli-rice_sql.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

350 gr Carnaroli rizs

1 db szép nagy narancs

1 l húsleves alaplé

50 gr vaj

1 fej hagyma

2-3 evőkanál apróra vágott snidling

30 gr reszelt parmezán sajt

Fehérbor

Fehér bors

untitled.bmp

Elkészítés:

A megmosott narancsot hámozzuk meg, a fehér belső részét távolítsuk el (keserű lehet tőle), a levét nyomjuk ki és tegyük félre.

A narancs héját vágjuk fel julienne-re(hajszálvékonyra), egy keveset hagyjunk meg a díszítéshez, a többit szeljük egészen apróra. A meghagyott narancshéjakat pár percre dobjuk be 1-2 ujjnyi lobogó vízbe, majd szűrjük le.

A felolvasztott vajban picit kapassuk meg a feldarabolt hagymát, majd tegyük bele a rizst, hagyjuk pirulni 2-3 percig, locsoljuk meg egy kevés fehérborral (esetleg próbálják ki a pezsgőt, remek), ezután öntsük rá a narancs kifacsart levét is és sózzuk ízlés szerint. Állandóan kevergetve főzzük a rizst puhára, mindig annyi alaplevet adjunk hozzá, amennyi szükséges.

Amikor a rizs már majdnem teljesen kész van, tegyük bele az apróra vágott narancshéjat, a snidlinget és egy kis fehér borsot.

Ha kész vegyük le a tűzről, szórjunk rá reszelt parmezán sajtot és rakjunk a tetejére egy diónyi vajat.

Azonnal tálaljuk a julienne-re vágott narancshéjakkal díszítve.

Risotto-allarancia-610x300.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )


 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr354785387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása