Mazsolás torta fenyőmaggal
Hozzávalók:
210 gr liszt
80 gr fenyőmag
110 gr vaj
160 gr cukor
5 kanál tej
2 kanál instant kávé
2 db. Tojás
40 gr mazsola
2 kanál sütőpor
Elkészítés:
Keverjük krémesre a vajat a cukorral, a tejben oldjuk fel az instant kávét és öntsük hozzá, majd apránként tegyünk bele 200 gr lisztet és a tojások sárgáját. Az egészet jól dolgozzuk össze, majd a végén szórjuk bele a fenyőmag nagy részét (tegyünk félre egy keveset a tetejére), a mazsolát, a sütőport, a felvert tojásfehérjét és óvatosan keverjük készre a tésztát.
Kenjünk ki vajjal egy kb. 24 cm átmérőjű tortaformát, szórjuk körbe a megmaradt liszttel, öntsük bele a tészta masszát és tegyük be 20 percre, a 180 fokra előmelegített sütőbe. Ekkor vegyük ki egy pillanatra, szórjuk a tetejére a félretett fenyőmagot és még kb. 20 percig süssük, szép arany barnára.
Hagyjuk egy kicsit hűlni és ízlés szerint porcukorral megszórva tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.