Őszi saláta szőlővel és parmezán forgáccsal
Hozzávalók:
100 gr madársaláta
1 kisebb fehér szőlőfürt
1 kisebb Izabella (Eper) szőlőfürt
1 db Vilmoskörte
50 gr parmezán forgács
1 kanál szezámmag
1 kiskanál morzsolt chili
2 kanál citromlé
Olívaolaj
Só
Frissen őrölt bors
Elkészítés:
Egy teflon serpenyőbe tegyünk egymás mellé kis parmezán-forgács kupacokat, szórjuk meg szezámmaggal és morzsolt chilivel.
Miután nagyon alacsony lángon megolvasztottuk, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni, annyira, hogy aztán egy lapos fakanál segítségével átemelhessük a tányérokra. Ezután vágjuk fel a szőlőszemeket, távolítsuk el a magokat, szeljük vékony szeletekre a meghámozott körtét, a megmosott salátát ízesítsük olívaolajjal, citromlével, sóval, borssal és keverjük össze a gyümölcsökkel. Rakjuk a tányérokra a parmezán forgácsok köré.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.