Gazdag zöldségleves
Hozzávalók 4-6 személyre:
400 gr vörös cikória
400 gr burgonya
300 gr póréhagyma
300 gr sütőtök
6 szelet szikkadt kenyér
1 l húsleves alaplé
1 kanál kukoricakeményítő
Reszelt parmezán sajt
2 kanál főzőtejszín
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Miután megtisztítottuk és megmostuk az összes zöldséget, a póréhagymát vágjuk nagyon vékonyra, a vörös cikóriát apró darabokra, a burgonyát és a sütőtököt kis kockákra. Tegyünk 3 kanál olívaolajat egy fazékba, először pirítsuk meg a póréhagymát, majd adjuk hozzá a többi zöldséget is, és pár percig pároljuk együtt az egészet.
Öntsük fel az 1 l húsleves alaplével, sózzuk, borsozzuk, forraljuk fel, aztán közepes lángon hagyjuk főni, amíg az összes zöldség teljesen meg nem puhul (lehet akár 1-2 óra). A végén tegyük bele a kukoricakeményítőt, a főzőtejszínt keverjük el egy kevés meleg leves lével és öntsük hozzá. Tálaljuk pirított kenyér kockákkal, a tetejére szórjunk parmezán sajtot.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.