HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.09.25. 10:24 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Gazdag zöldségleves

Radicchio.jpg

Hozzávalók 4-6 személyre:

400 gr vörös cikória

400 gr burgonya

300 gr póréhagyma

300 gr sütőtök

6 szelet szikkadt kenyér

1 l húsleves alaplé

1 kanál kukoricakeményítő

Reszelt parmezán sajt

2 kanál főzőtejszín

Olívaolaj

Bors

zucca.jpg

Elkészítés:

Miután megtisztítottuk és megmostuk az összes zöldséget, a póréhagymát vágjuk nagyon vékonyra, a vörös cikóriát apró darabokra, a burgonyát és a sütőtököt kis kockákra. Tegyünk 3 kanál olívaolajat egy fazékba, először pirítsuk meg a póréhagymát, majd adjuk hozzá a többi zöldséget is, és pár percig pároljuk együtt az egészet.

Öntsük fel az 1 l húsleves alaplével, sózzuk, borsozzuk, forraljuk fel, aztán közepes lángon hagyjuk főni, amíg az összes zöldség teljesen meg nem puhul (lehet akár 1-2 óra). A végén tegyük bele a kukoricakeményítőt, a főzőtejszínt keverjük el egy kevés meleg leves lével és öntsük hozzá. Tálaljuk pirított kenyér kockákkal, a tetejére szórjunk parmezán sajtot.

untitled.bmp

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr414801430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása