HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.09.27. 11:34 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Húsok

Pulyka tekercs

petto di tacchino.jpg

Hozzávalók:

800 gr-os pulykamell

400 gr zsenge zöldbab

2 kanál zsemlemorzsa

1 csokor petrezselyem

1 fej foghagyma

2-3 szem boróka

2 db babérlevél

2 ág kakukkfű

1 ág rozmaring

1 db tojás

2 dl száraz fehérbor

1 l alaplé

Bors

green-beans.jpgElkészítés:

Az egészben hagyott pulykamell darabot kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk.

Közben forrásban lévő, enyhén sós vízben roppanósra főzzük a zsenge zöldbabot, picit hűlni hagyjuk, azután összekeverjük a zsemlemorzsával, az apróra vágott foghagymával és petrezselyemmel, az szétnyomott boróka szemekkel, a tojással, egy kis sóval és borssal. Miután 5 percig pihentettük a masszát, osszuk el egyenletesen a kiterített pulykamellen, ügyeljünk arra, hogy a hús széleit hagyjuk szabadon. Óvatosan tekerjük fel, a széleket nyomkodjuk be, tegyük a hús tetejére a rozmaringot, a kakukkfűvet és a babérleveleket, kötözzük össze a tekercset, helyezzük egy lábasba, öntsük rá a bort és kb. 40 percig főzzük, időnként meglocsolva egy kevés húsleves alaplével. Amikor a hús már teljesen megpuhult, emeljük ki a lábasból, a levet pedig hagyjuk még pár percig besűrűsödni, hogy szószként tudjuk kínálni a pulyka mellé.

Miután a tekercsünk  kissé kihűlt, szeleteljük fel és tálaljuk.

rotolo-tacchino.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr514806105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása