Pulyka tekercs
Hozzávalók:
800 gr-os pulykamell
400 gr zsenge zöldbab
2 kanál zsemlemorzsa
1 csokor petrezselyem
1 fej foghagyma
2-3 szem boróka
2 db babérlevél
2 ág kakukkfű
1 ág rozmaring
1 db tojás
2 dl száraz fehérbor
1 l alaplé
Só
Bors
Elkészítés:
Az egészben hagyott pulykamell darabot kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk.
Közben forrásban lévő, enyhén sós vízben roppanósra főzzük a zsenge zöldbabot, picit hűlni hagyjuk, azután összekeverjük a zsemlemorzsával, az apróra vágott foghagymával és petrezselyemmel, az szétnyomott boróka szemekkel, a tojással, egy kis sóval és borssal. Miután 5 percig pihentettük a masszát, osszuk el egyenletesen a kiterített pulykamellen, ügyeljünk arra, hogy a hús széleit hagyjuk szabadon. Óvatosan tekerjük fel, a széleket nyomkodjuk be, tegyük a hús tetejére a rozmaringot, a kakukkfűvet és a babérleveleket, kötözzük össze a tekercset, helyezzük egy lábasba, öntsük rá a bort és kb. 40 percig főzzük, időnként meglocsolva egy kevés húsleves alaplével. Amikor a hús már teljesen megpuhult, emeljük ki a lábasból, a levet pedig hagyjuk még pár percig besűrűsödni, hogy szószként tudjuk kínálni a pulyka mellé.
Miután a tekercsünk kissé kihűlt, szeleteljük fel és tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.