HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.10.05. 07:52 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Húsok

Pestós borjúszelet

img.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

600 gr borjúhús

1 gerezd foghagyma

1 dl húsleves alaplé

1 csokor bazsalikom

Liszt

Olívaolaj

Bors

 

Genovai pestohoz:

 

50 gr zsenge bazsalikomlevél

½ pohár olívaolaj

6 evőkanál reszelt parmezán sajt

2 evőkanál reszelt pecorino sajt

2 gerezd foghagyma

1 evőkanál fenyőmag

Tengeri nagyszemű só

pesto_genovese (1).jpg

Elkészítés:

A húst vágjuk fel vékony szeletekre, tegyük két sütőpapír közé, és kissé klopfoljuk ki mindegyik szeletet, majd forgassuk meg lisztben. Nyomjuk össze a foghagymát, tegyük egy teflon serpenyőbe, öntsünk rá egy kevés olajat, hagyjuk kicsit felmelegedni és süssük meg benne a húsok mindkét oldalát.

Az igazi genovai pesto elkészítéséhez, szükségünk van egy márvány mozsárra, egy fa mozsártörőre és sok türelemre.

Hideg vízben mossuk meg a bazsalikomleveleket és töröljük szárazra. A mozsárban törjünk össze egy gerezd foghagymát és tegyünk bele kb.30 db bazsalikomlevelet (általában annyi foghagymát tegyünk, ahányszor 30 bazsalikomlevelet használunk).

Adjunk hozzá pár szem sót és óvatos, körkörös mozdulatokkal kezdjük el összetörni, de semmiképpen nem trancsírozni.

A bazsalikomleveleket apránként adagoljuk a keverékhez, és egészen addig kell folytatnunk az óvatos préselést, amíg egy világos zöld színű folyadékot nem kapunk. Ekkor beledobhatjuk a fenyőmagokat, ezzel lágyítjuk, egységesebbé tesszük a szósz ízvilágát, óvatosan összetörjük a mozsártörővel, majd jöhetnek a sajtok és végezetül az olívaolaj, melyet cseppenként dolgozunk össze a szósszal. Lehetőleg szoba hőmérsékleten és viszonylag rövid idő alatt végezzük el a leírt munkafolyamatot.

Természetesen használhatunk turmixgépet is, de a legjobb eredményt a régi, hagyományos módszerrel érjük el.

Térjünk vissza a húsunkhoz, miután kicsit átsütöttük mindkét oldalukat, öntsük rá a meleg húsleves alaplevet, pár percig hagyjuk főni, majd tegyük bele a pestot, oldjuk fel az alaplében, sózzuk, borsozzuk és rakjuk rá a friss bazsalikomot.

Jó melegen tálaljuk.

untitled.bmp

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr34821091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása