Roppanós gombafejek
Hozzávalók 4 személy részére:
8 db nagyobb méretű vargánya vagy champignon gomba
100 gr füstölt hasalja szalonna
100 gr reszelt gruyere sajt
50 gr zsemlemorzsa
50 gr dió
Olívaolaj
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a gombákat egy nedves ronggyal, a földes végét vágjuk le, majd válasszuk le a „fejekről”, a „lábakat”.
Aprítsuk fel a lábakat és teflon edényben minden zsiradék hozzáadása nélkül, pirítsuk ropogósra.
Kenjük be olajjal a gombafejeket és grill alatt mindkét oldalukat süssük 2-2 percig.
Keverjük össze a megpirított gomba vagdalékot, az apró kockákra szelt hasalja szalonnával, az összetört dió darabokkal, a zsemlemorzsával és a sajt felével.
Tegyük a gombafejeket egy tepsire, töltsük meg a hasukat az elkészített keverékkel, és a tetejükre szórjuk rá a maradék sajtot.
Rakjuk be a sütőbe, és grill fokozaton süssük 5 percig. Rögtön tálalhatjuk is.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Halételek
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.