Sütőtökös gnocchi
Hozzávalók 8 személy részére:
Egy kb. 2 kg-os sütőtök
500 gr liszt
2 db tojás sárgája
Zsályalevél
100 gr vaj
80 gr reszelt ementáli sajt
Só
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, a tököt vágjuk félbe és tegyük be a sütőbe kb. 30 percre, majd vegyük ki, húzzuk le a héját és szedjük ki a magokat. Rakjuk egy nagyobb tálba, és villával törjük össze. Amikor a pép már kihűlt, apránként keverjünk hozzá 400 gr lisztet, 2 tojássárgáját és egy kiskanál sót.
Alaposan dolgozzuk össze az egészet, lágy tésztát kell kapnunk, akkor jó, ha már nem ragad az ujjunkhoz.
A kezünkkel sodorjunk hosszú tésztacsíkokat, melyeket aztán vágjunk fel kb. 1,5 cm-es darabkákra, forgassuk meg lisztben, majd a jellegzetes formát és állagot úgy érhetjük el, hogy minden darabka tésztát egy villa homorú felén gyorsan végig gördítünk. Ha ezt elunjuk, akkor készíthetjük úgy is, hogy a tésztát egyszerűen rányomjuk egy pillanatra a villa domború felére. El lehet vele szórakozni egy ideig.
Főzzük ki a gnocchikat forrásban lévő, bőséges sós vízben, várjuk meg, amíg feljönnek a víz tetejére.
Közben egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, dobjunk bele két ág zsályalevelet. A leszűrt gnocchikat tegyük egy jénai edénybe, öntsük rá a zsályás vajat, szórjuk meg a reszelt sajttal és rakjuk be a 200 fokra előmelegített sütőbe 15 percre pirulni.
Melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Heti menüajánlat.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.