Sütőtök torta
Hozzávalók:
Kb.1 kg sütőtök – 200 gr sütőtök pépet kell kapnunk
130 gr vaj
120 gr cukor
240 gr liszt
130 gr mazsola vagy csokoládé forgács
1 zacskó sütőpor
1 evőkanál reszelt narancshéj
1 evőkanál narancslé
1 evőkanál citromlé
60 gr porcukor
Elkészítés:
A sütőtököt megmossuk, félbevágjuk, a magokat kikaparjuk, héjastól nagyobb kockákra szeljük, tepsire rakjuk és sütőben, közepes lángon legalább 20 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután egy villával nyomjuk össze teljesen péppé.
Egy tálban keverjük krémesre a lágy vajat, a cukorral, aztán apránként adjuk hozzá a reszelt narancshéjat és a sütőtök pürét.
Tegyük bele kanalanként adagolva, a sütőporral összekevert lisztet, majd a narancs- és citromlevet is.
Alaposan dolgozzuk össze a tésztát, és a legvégén dobjuk bele, az előtte beáztatott mazsolát vagy ízlés szerint, a csokoládé forgácsot.
Egy sütőformát kenjünk ki vajjal, öntsük bele a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 45 percig.
Hagyjuk kihűlni, tálalás előtt szórjuk meg porcukorral, de cukormázzal is boríthatjuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Heti menüajánlat.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.