Sáfrányos rizsgolyók – Arancini di riso
Hozzávalók 4 személyre:
200 gr rizs
100 gr vaj
1 fej hagyma
4 db tojás
500 ml húsleves alaplé
100 gr reszelt parmezán sajt
1 tasak sáfrány
Zsemlemorzsa
Olaj a sütéshez
Só
Bors
Elkészítés:
Vágjuk egészen apróra a hagymát, és vajban egy kicsit kapassuk meg, majd tegyük bele a rizst is, hagyjuk pirulni néhány percig, ezután apránként, állandóan kevergetve öntsük rá az alaplevet, amíg meg nem fő teljesen. A legvégén adjuk hozzá a sáfrányt, keverjük bele a vajat, a reszelt parmezán felét, és hagyjuk hűlni.
Amikor a rizs már langyos, dolgozzuk jól össze 3 tojás sárgájával, a maradék parmezán sajttal, sózzuk, borsozzuk, formázzunk viszonylag nagyobb gombócokat, forgassuk meg felvert tojásban és zsemlemorzsában. Olajban süssük pirosra, majd papírtörlőre téve itassuk fel a felesleges zsiradékot.
Csak győzzék kapkodni!
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.