Petrezselymes bavette
Hozzávalók 4 személyre:
300 gr bavette tészta
2 gerezd foghagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 csokor petrezselyem
1 csokor bazsalikom
Fél citrom lereszelt héja és leve
Só
Elkészítés:
Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, dobjuk bele a felszeletelt foghagymát, a fél citrom lereszelt héját és hagyjuk rövid ideig pirulni. Ezután adjuk hozzá a felaprított petrezselymet és bazsalikomot, majd 1-2 percig érleljük össze az ízeket.
Közben bő, forrásban lévő sós vízben főzzük roppanósra a tésztát, szűrjük le és tegyük bele a petrezselymes szószba. Locsoljuk meg a fél citrom kifacsart levével, jól keverjük össze, és 1-2 percig még hagyjuk összeérni.
Melegen tálaljuk, a tetejét ízlés szerint megszórhatjuk reszelt sajttal.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Heti menüajánlat.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.