HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.10.17. 12:42 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Petrezselymes bavette

bavette.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

300 gr bavette tészta

2 gerezd foghagyma

3 evőkanál olívaolaj

1 csokor petrezselyem

1 csokor bazsalikom

Fél citrom lereszelt héja és leve

basilico_4759755693.jpgElkészítés:

Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, dobjuk bele a felszeletelt foghagymát, a fél citrom lereszelt héját és hagyjuk rövid ideig pirulni. Ezután adjuk hozzá a felaprított petrezselymet és bazsalikomot, majd 1-2 percig érleljük össze az ízeket.

Közben bő, forrásban lévő sós vízben főzzük roppanósra a tésztát, szűrjük le és tegyük bele a petrezselymes szószba. Locsoljuk meg a fél citrom kifacsart levével, jól keverjük össze, és 1-2 percig még hagyjuk összeérni.

Melegen tálaljuk, a tetejét ízlés szerint megszórhatjuk reszelt sajttal.


pasta al prezzemolo.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr1004853999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása