Diós kávétorta
Hozzávalók:
250 gr liszt
150 gr vaj
4 evőkanál keserű kakaópor
100 gr porcukor
80 gr kristálycukor
3 db tojás
1 kiskanál vanília aroma
100 gr dióbél
1 kis csésze erős feketekávé
1 kiskanál instant kávé
Só
Elkészítés:
A lisztből, a lágy vajból, 1 db tojásból, a porcukorból, a keserű kakaóból, egy csipet só és a vanília aroma hozzáadásával, gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk (természetesen lehet gépben is készíteni)), majd fóliába csomagolva legalább 2 órára betesszük a hűtőbe.
Egy evőkanál liszttel daráljuk egész finomra a diót. Egy mély tálban keverjük habosra a maradék 2 tojást a kristálycukorral, tegyük bele a dió-keveréket, a lefőzött feketét, az instant kávét, és alaposan dolgozzuk össze az egészet.
A tésztát vegyük ki a hűtőből, nyújtsuk ki, majd béleljünk ki vele egy kivajazott tortaformát, a közepébe öntsük bele a diós kávékeveréket és 180 fokra előmelegített sütőben, süssük legalább 40 percig, vagy tűpróbáig.
Hagyjuk kihűlni, dió darabokkal és kávészemekkel díszítve tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.