Sajttal töltött grillezett padlizsán
Hozzávalók 4 személyre:
2 db közepes méretű padlizsán
2 gerezd foghagyma
1 kiskanál pirospaprika
½ kiskanál kömény
200 gr bármilyen friss könnyen szelhető sajt
1 csokor snidling
100 gr olívaolaj
Só
Frissen őrölt bors
Elkészítés:
A padlizsánokat szeleteljük fel hosszanti irányban, kb. 5 mm vastagságura, sózzuk be és hagyjuk kicsit állni.
Forrásban lévő, sós vízbe dobjuk be 1-2 percre a snidlinget, majd öblítsük le jeges vízben és töröljük szárazra.
Vágjuk egészen apróra a foghagymát, keverjük össze a pirospaprikával, a köménnyel és az olívaolajjal.
A 180 fokra előmelegített sütőben a padlizsán szeletek mindkét oldalát süssük 3-3 percig, vagyis addig, amíg szép aranysárga színük nem lesz. Ezután tegyük bele az elkészített olívás keverékbe és legalább 2 órán keresztül hagyjuk pácolódni a hűtőben.
A sajtot szeljük fel négyszögletes alakura, tekerjük be a padlizsán szeletekbe és kössük össze a snidling szálakkal.
Locsoljuk meg egy kis olívaolajjal, picit sózzuk, borsozzuk és máris tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.