Garnélarák narancsos olívamártással
Hozzávalók 4 személyre:
400 gr hámozott garnélarák
100 gr nagy szemű fekete olívabogyó
1 db narancs
1 fej saláta belső levelei
Só
Mártás:
2 db tojás sárgája
1 pohár olívaolaj
1 db narancs kifacsart leve
Só
Elkészítés:
A megpucolt rákokat alaposan mossuk meg, majd dobjuk be forrásban lévő sós vízbe 4 percre. Amikor kész csöpögtessük le és töröljük szárazra. A mártás elkészítéséhez, tegyük be a tojások sárgáját egy mélyebb tálba, picit sózzuk meg, és egy kanállal kezdjük el keverni, mindig azonos irányban. Apránként csepegtessük bele az olajat, amíg sűrű mártást nem kapunk. A legvégén, állandóan keverve, cseppenként adjuk hozzá a narancs kifacsart levét, ha szükséges még sózzuk meg.
A megmosott saláta levelekkel béleljük ki egy nagyobb tál alját, erre helyezzük rá a garnélarákokat, öntsük le a narancsos mártással, a tetejére pedig szórjunk kimagozott olívabogyókat. Narancsgerezdekkel díszítve tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.