Almával tűzdelt sertés karaj aszalt szilvával, mazsolával és fenyőmaggal
Hozzávalók 6 személyre:
1,5 kg-os sertés karaj
1 db Golden alma
10 szem aszalt szilva
5 db dió
2-3 dl húsleves alaplé
½ pohár Cognac
Mazsola, ízlés szerint
30 gr fenyőmag
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Mossuk meg az almát, a héját hagyjuk rajta, vágjuk ketté, távolítsuk el a magházat, majd szeljük kb. fél cm-es szeletekre.
A húst egy jó éles késsel vagdossuk be keresztirányban, de ügyeljünk arra, hogy ne vágjuk be mélyen, csupán kis „zsebeket”készítsünk. Minden egyes résbe, helyezzünk el egy szelet almát, és a végén rögzítsük az egészet két hosszú fa hústűvel, majd picit sózzuk és borsozzuk. Egy nagy serpenyőbe öntsünk 2 evőkanál olívaolajat, tegyük bele a húst, a tetejére szórjuk rá az aszalt szilvát, a mazsolát, a fenyőmagot és díszítsük egész dió darabokkal. Nagy lángon pirítsuk a húst néhány percig, öntsük rá a Cognacot és az alaplevet, azután fedjük be egy fedővel, és alacsony lángon hagyjuk főni 45-60 percig (a hús nagyságától függően).
Amikor elkészült, vegyük ki a serpenyőből és várjuk meg, amíg kihűl. Ha a szaftját túl hígnak találjuk, tegyünk bele fél kanál lisztet, keverjük csomómentesre, és jól forraljuk össze az egészet.
A húst óvatosan szeleteljük fel, ügyelve arra, hogy az alma csíkok ne sérüljenek meg, helyezzük vissza a serpenyőbe, és tálalás előtt melegítsük fogyasztható hőmérsékletűre.
És amikor elkészült, tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.