HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.10.25. 13:00 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Húsok

Almával tűzdelt sertés karaj aszalt szilvával, mazsolával és fenyőmaggal

DSCN1532.jpg

Hozzávalók 6 személyre:

1,5  kg-os sertés karaj

1 db Golden alma

10 szem aszalt szilva

5 db dió

2-3 dl húsleves alaplé

½ pohár Cognac

Mazsola, ízlés szerint

30 gr fenyőmag

Olívaolaj

Bors

mutsu-alma.jpg

Elkészítés:

Mossuk meg az almát, a héját hagyjuk rajta, vágjuk ketté, távolítsuk el a magházat, majd szeljük kb. fél cm-es szeletekre.

A húst egy jó éles késsel vagdossuk be keresztirányban, de ügyeljünk arra, hogy ne vágjuk be mélyen, csupán kis „zsebeket”készítsünk. Minden egyes résbe, helyezzünk el egy szelet almát, és a végén rögzítsük az egészet két hosszú fa hústűvel, majd picit sózzuk és borsozzuk. Egy nagy serpenyőbe öntsünk 2 evőkanál olívaolajat, tegyük bele a húst, a tetejére szórjuk rá az aszalt szilvát, a mazsolát, a fenyőmagot és díszítsük egész dió darabokkal. Nagy lángon pirítsuk a húst néhány percig, öntsük rá a Cognacot és az alaplevet, azután fedjük be egy fedővel, és alacsony lángon hagyjuk főni 45-60 percig (a hús nagyságától függően).

Amikor elkészült, vegyük ki a serpenyőből és várjuk meg, amíg kihűl. Ha a szaftját túl hígnak találjuk, tegyünk bele fél kanál lisztet, keverjük csomómentesre, és jól forraljuk össze az egészet.

A húst óvatosan szeleteljük fel, ügyelve arra, hogy az alma csíkok ne sérüljenek meg, helyezzük vissza a serpenyőbe, és tálalás előtt melegítsük fogyasztható hőmérsékletűre.

DSCN1532-horz1-vert2.jpg

És amikor elkészült, tálaljuk.

Piatto-pronto-forchetta-bicchiere-champagne_dettaglio_ricette_slider_grande3_1.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr774869506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása