Linguine tonhal szósszal
Hozzávalók 4 személy részére:
320 gr linguine tészta
100 gr jó minőségű olajos tonhal konzerv
1 közepes méretű padlizsán
1 kisebb fej hagyma
2 db érett paradicsom
1 evőkanál lereszelt citromhéj
1 csokor petrezselyem
1 pici chili paprika
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Egy kis serpenyőben, olívaolajon picit kapassuk meg a hagymát és tegyük félre. A padlizsánt hámozzuk meg, vágjuk apró kockákra, és élénk lángon pirítsuk pár percig egy kevés olajon. Csöpögtessük le a tonhal konzervet, nyomjuk szét egy villával, majd adjuk hozzá a padlizsánhoz, tegyük takarékra és rakjuk bele a hagymát is. Közben tegyünk fel forrni sós vizet a tésztának.
A paradicsomokat dobjuk be pár másodpercre forrásban lévő vízbe, húzzuk le a héjukat, távolítsuk el a magokat, szeljük pici darabokra és adjuk a padlizsános tonhalhoz. Ízesítsük a lereszelt citromhéjjal, sóval, a chili paprikával és nagyobb lángon forraljuk kicsit össze a szószt. A roppanósra főzött tésztát, forgassuk meg a szószban, szórjuk rá a felaprított petrezselymet, a frissen őrölt borsot és rögtön tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Halételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.