Eper szőlővel töltött tortácska
Hozzávalók 6-7 darab tortácskához:
200 gr liszt
100 gr cukor
1 db tojás
80 gr vaj
1 zacskó sütőpor
Tej szükség szerint
Eper szőlő
Elkészítés:
A lágy vajat dolgozzuk össze a cukorral, adjuk hozzá a lisztet, a tojást, a sütőport és annyi tejet, hogy puha, homogén tésztát tudjunk gyúrni. Amikor kész, tegyük egy lisztezett gyúródeszkára és nyújtsuk ki kb. fél cm vastagságura, ezután egy 9-10 cm átmérőjű tésztavágó segítségével, szeljünk a tésztából kis lemezeket. Minden egyes kör közepébe rakjunk pár szőlőszemet, szórjuk meg kristálycukorral, erre helyezzünk rá egy másik tészta lemezt és a széleit, jól nyomjuk össze egy villa segítségével.
A tortácskák tetejére tegyünk még néhány szőlőszemet, ismét szórjuk meg kristálycukorral, és egyenként rakjuk rá egy sütőpapírral bélelt tepsire. Süssük 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig a kis szőlőszemekkel töltött tortácskáinkat.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Halételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.