Sült ördöghal burgonyával
Hozzávalók 2 személy részére:
400 gr burgonya
600 gr ördöghal
4 gerezd fokhagyma
100 ml száraz fehérbor
2 evőkanál olívaolaj
2 ág rozmaring
Bolognai sókeverékhez:
1 gerezd foghagyma
100 gr nagyszemű tengeri só
10 gr rozmaring levél
5 gr zsályalevél
Mindenekelőtt, készítsük el a sókeveréket. A megmosott, szárazra törölt zsálya- és rozmaring leveleket és a megpucolt foghagymát vágjuk egészen apróra.
A sót és az így kapott keveréket tegyük egy mozsárba, jól keverjük össze és törjük finom szemcsésre.
Ez a sókeverék, hermetikusan lezárt edényben, akár 3 hónapig is eltartható.
A meghámozott burgonyát szeljük nagyon vékony szeletekre, aprítsuk fel a megpucolt fokhagymákat és a rozmaringot.
Egy nagyobb tepsi alját kenjük be egy kis olívaolajjal, tegyük rá a burgonyát, a tetejét is locsoljuk meg olívaolajjal, ízesítsük a foghagymával, a bolognai sókeverékkel és a rozmaringgal, de ebből egy keveset még rakjunk félre. Helyezzük be a 200 fokra előmelegített sütőbe és süssük bő 20 percig.
Közben pucoljuk meg a halat, mossuk meg hideg, folyó víz alatt, és vágjuk kb. 2-3 cm vastag darabokra.
Amikor letelt a 20 perc, a krumplit vegyük ki a sütőből, a tetején osszuk el a halszeleteket, öntsük rá a fehérbort, egy kevés olívaolajat, szórjuk meg a sókeverékkel és a maradék rozmaringgal.
Tegyük vissza a tepsit a sütőbe, és az egészet süssük együtt még kb. 10 percig, ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl száraz.
Frissen, jó melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.