HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.11.14. 13:44 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Halételek

Sült ördöghal burgonyával

28311.jpg

Hozzávalók 2 személy részére:

400 gr burgonya

600 gr ördöghal

4 gerezd fokhagyma

100 ml száraz fehérbor

2 evőkanál olívaolaj

2 ág rozmaring

Bolognai sókeverékhez:

1 gerezd foghagyma

100 gr nagyszemű tengeri só

10 gr rozmaring levél

5 gr zsályalevél

rozmaring490.jpg

Mindenekelőtt, készítsük el a sókeveréket. A megmosott, szárazra törölt zsálya- és rozmaring leveleket és a megpucolt foghagymát vágjuk egészen apróra.

A sót és az így kapott keveréket tegyük egy mozsárba, jól keverjük össze és törjük finom szemcsésre.

Ez a sókeverék, hermetikusan lezárt edényben, akár 3 hónapig is eltartható.

A meghámozott burgonyát szeljük nagyon vékony szeletekre, aprítsuk fel a megpucolt fokhagymákat és a rozmaringot.

Egy nagyobb tepsi alját kenjük be egy kis olívaolajjal, tegyük rá a burgonyát, a tetejét is locsoljuk meg olívaolajjal, ízesítsük a foghagymával, a bolognai sókeverékkel és a rozmaringgal, de ebből egy keveset még rakjunk félre. Helyezzük be a 200 fokra előmelegített sütőbe és süssük bő 20 percig.

Közben pucoljuk meg a halat, mossuk meg hideg, folyó víz alatt, és vágjuk kb. 2-3 cm vastag darabokra.

Amikor letelt a 20 perc, a krumplit vegyük ki a sütőből, a tetején osszuk el a halszeleteket, öntsük rá a fehérbort, egy kevés olívaolajat, szórjuk meg a sókeverékkel és a maradék rozmaringgal.

Tegyük vissza a tepsit a sütőbe, és az egészet süssük együtt még kb. 10 percig, ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl száraz.

Frissen, jó melegen tálaljuk.

codadirospofornopatate.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr464906902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása