Pulykamell csíkok olívabogyóval és szárított paradicsommal
Hozzávalók 4 személy részére:
450 gr pulykamell
1 fej mogyoróhagyma
Fekete és zöld olívabogyók ízlés szerinti mennyiségben
7-8 db szárított paradicsom
1 db chili paprika
1 pohár száraz fehérbor
1 pohár húsleves alaplé
Liszt
Olívaolaj
1 ág rozmaring
Só
Bors
Elkészítés:
Vágjuk a pulykamellet csíkokra és forgassuk meg alaposan lisztben. Egy serpenyőben pirítsuk meg olívaolajon az apróra szelt hagymát, a feldarabolt szárított paradicsomokkal és a chili paprikával együtt. Adjuk hozzá az olívabogyókat (ízlés szerint, egészben, vagy felaprítva), a húst és az egészet pirítsuk erős lángon 3 percig, közben többször keverjük meg, hogy a pulyka jól átvegye az ízeket. Sózzuk, borsozzuk, öntsük rá a bort és várjuk meg, amíg elpárolog, ezután tegyük bele az alaplevet, a rozmaringot és hagyjuk főni alacsony lángon kb. 15 percig. Amikor kész, azonnal tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.