Csípős kacsamell
Hozzávalók 4 személy részére:
4 szép szelet kacsamell
Vörösbor
120 gr passzírozott paradicsom
70 gr magozott fekete olívabogyó
Húsleves alaplé
50 gr vaj
1 fej hagyma
Babérlevél
Friss csípős zöldpaprika
Só
Bors
Elkészítés:
Egy széles serpenyőben olvasszunk fel 25 gr vajat, dobjunk bele 2 db babérlevelet, majd tegyük rá a húst, és időnként megforgatva hagyjuk pirulni 12-15 percig.
Ezután készítsük el a pikáns mártást : vegyük ki a kacsamelleket a serpenyőből, rakjuk a pecsenyelébe a finomra vágott hagymát, a vékony karikákra szelt paprikát, a passzírozott paradicsomot és az olívabogyókat.
Öntsünk rá 2 dl vörösbort, hagyjuk elpárologni, majd locsoljuk meg 2 dl húsleves alaplével is, és az egészet főzzük kb. 5 percig.
Vegyük le a tűzről, tegyünk bele sót, borsot, és a maradék 25 gr vajjal együtt turmixoljuk össze.
A kacsamelleket öntsük le a mártással, rakjuk körbe sült zöldpaprikákkal, és tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Halételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.