HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.12.06. 11:27 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Húsok

Csokoládés pulyka

tacchino_1.jpeg

Hozzávalók 4 személy részére:

600 gr pulykamell (használhatunk darabokra vágott pulykacombot is, ez esetben kicsit növeljük a mennyiséget)

1 db narancs

2 szem szegfűszeg

1 rúd fahéj

1 kis darab friss gyömbér

1 db csípős piros paprika

2 dl Marsala típusú bor

50 gr kiváló minőségű étcsokoládé

Olívaolaj

1 evőkanál kukoricakeményítő

Chocolate02.jpg

Elkészítés:

Mindenekelőtt készítsünk páclevet: reszeljük le a narancs héját, nyomjuk ki a levét, tegyük bele egy széles, mély edénybe, a csípős paprikával, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a lereszelt gyömbérrel együtt, öntsük rá a bort és 2 dl vizet, majd forraljuk fel az egészet. A meleg pácba fektessük bele a nagyobb darabokra vágott húst, és 24 óráig hagyjuk hűvös helyen érlelődni.

Amikor kivesszük a pulykadarabokat a pácléből, csöpögtessük le, és egy serpenyőben pirítsuk meg kevés olívaolajon.

A kukoricakeményítőt oldjuk fel egy pohár hideg vízben, adjuk hozzá az átszűrt pácléhez, forraljuk fel, közben olvasszuk meg benne a csokoládét. Öntsük rá a csokoládé szószt a pulykára és alacsony lángon, fedő alatt hagyjuk főni kb. fél órát, időnként óvatosan megkevergetve. Természetesen, ha combot használunk a főzési idő hosszabb lesz.

Fehér rizst adjunk mellé köretnek.

untitled.bmp

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr344950739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása