Csokoládés pulyka
Hozzávalók 4 személy részére:
600 gr pulykamell (használhatunk darabokra vágott pulykacombot is, ez esetben kicsit növeljük a mennyiséget)
1 db narancs
2 szem szegfűszeg
1 rúd fahéj
1 kis darab friss gyömbér
1 db csípős piros paprika
2 dl Marsala típusú bor
50 gr kiváló minőségű étcsokoládé
Olívaolaj
1 evőkanál kukoricakeményítő
Elkészítés:
Mindenekelőtt készítsünk páclevet: reszeljük le a narancs héját, nyomjuk ki a levét, tegyük bele egy széles, mély edénybe, a csípős paprikával, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a lereszelt gyömbérrel együtt, öntsük rá a bort és 2 dl vizet, majd forraljuk fel az egészet. A meleg pácba fektessük bele a nagyobb darabokra vágott húst, és 24 óráig hagyjuk hűvös helyen érlelődni.
Amikor kivesszük a pulykadarabokat a pácléből, csöpögtessük le, és egy serpenyőben pirítsuk meg kevés olívaolajon.
A kukoricakeményítőt oldjuk fel egy pohár hideg vízben, adjuk hozzá az átszűrt pácléhez, forraljuk fel, közben olvasszuk meg benne a csokoládét. Öntsük rá a csokoládé szószt a pulykára és alacsony lángon, fedő alatt hagyjuk főni kb. fél órát, időnként óvatosan megkevergetve. Természetesen, ha combot használunk a főzési idő hosszabb lesz.
Fehér rizst adjunk mellé köretnek.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.