Karamellizált kacsa
Hozzávalók 4 személy részére:
1 egész kacsa
90 gr vaj
100 gr nádcukor
1 evőkanál citromlé
100 ml narancslé
2 evőkanál lereszelt citromhéj
1 db fahéj rúd
Só
Bors
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott kacsát vágjuk fel darabokra, helyezzük be egy lefedhető, nagyobb jénai tálba, locsoljuk meg a felolvasztott vajjal, szórjuk a húsokra a cukrot, öntsük rájuk a citrom- és narancslevet, tegyük a húsok közé a rúd fahéjat, sózzuk és hintsük meg frissen őrölt borssal.
Fedjük le alufóliával, vagy tegyük rá a jénai tálra a tetejét és rakjuk be a 180 fokos sütőbe 30-35 percre.
Vegyük ki a sütőből, szedjük le a fóliát, óvatosan keverjük meg, szórjuk rá a húsokra a lereszelt citromhéjat, és még legalább 10 percig süssük, amíg a kacsa szeletek nem válnak szép aranyszínűvé és finom ropogóssá.
Tálaljuk zöldségágyon.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Halételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.