HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.12.13. 12:06 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Húsok

Karamellizált kacsa

396.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

1 egész kacsa

90 gr vaj

100 gr nádcukor

1 evőkanál citromlé

100 ml narancslé

2 evőkanál lereszelt citromhéj

1 db fahéj rúd

Bors

burro.jpg

Elkészítés:

A megtisztított, megmosott kacsát vágjuk fel darabokra, helyezzük be egy lefedhető, nagyobb jénai tálba, locsoljuk meg a felolvasztott vajjal, szórjuk a húsokra a cukrot, öntsük rájuk a citrom- és narancslevet, tegyük a húsok közé a rúd fahéjat, sózzuk és hintsük meg frissen őrölt borssal.

Fedjük le alufóliával, vagy tegyük rá a jénai tálra a tetejét és rakjuk be a 180 fokos sütőbe 30-35 percre.

Vegyük ki a sütőből, szedjük le a fóliát, óvatosan keverjük meg, szórjuk rá a húsokra a lereszelt citromhéjat, és még legalább 10 percig süssük, amíg a kacsa szeletek nem válnak szép aranyszínűvé és finom ropogóssá.

Tálaljuk zöldségágyon.

untitled.bmp

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr844963403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása