HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.12.19. 12:56 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Halételek

Tengeri sügér spenóttal

perca.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

600 gr sügér filé

300 gr spenót (lehet fagyasztott is)

50 gr vaj

1 fej hagyma

1 db zellerszár

Kakukkfű

1 csokor petrezselyem

Zsemlemorzsa

Bors

spinaci.jpg

Elkészítés:

Dobjuk a spenótot forrásban lévő, sós vízbe néhány percre. Miután leszűrtük, aprítsuk fel a hagymával, a zellerrel, a kakukkfűvel és a petrezselyemmel együtt, sózzuk, borsozzuk, majd a keverék felét terítsük szét egy kivajazott tepsi alján.

A megmosott, szárazra törölt halszeleteket, helyezzük rá a zöldségágyra, ezután fedjük be a maradék spenótos keverékkel, locsoljuk meg a felolvasztott vajjal, szórjunk a tetejére zsemlemorzsát és süssük 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig.

Frissen, melegen tálaljuk.

untitled.bmp

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr224973041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása