HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.12.20. 16:28 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Húsok

Sertéskaraj gránátalmával

melograno-sezione.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

800 gr-os sertéskaraj egyben

50 gr pancetta szeletelve

100 gr apróbb fehér hagyma

1 db gránátalma

2 gerezd fokhagyma

2 dl száraz fehérbor

Néhány rozmaring ág

50 gr vaj

2 evőkanál olívaolaj

Bors

rozmarinas-4fd8cfc9be2e1.jpg

Elkészítés:

A megmosott, szárazra törölt karaj minden oldalát kicsit pirítsuk meg az olvasztott vaj és az olívaolaj keverékében, lehetőleg egy magasabb peremű lábasban. Vegyük ki a húst, tekerjük körbe a pancetta szeletekkel, helyezzünk rá 2-3 rozmaring ágat, majd kötözzük össze konyhai zsineggel. Helyezzük vissza a karajt a lábasba, sózzuk, borsozzuk, dobjuk mellé a megpucolt, egészben hagyott hagymákat, a 2 gerezd fokhagymát, locsoljuk meg a borral.

A gránátalma felső harmadát vágjuk le, az oldalán cikkezzük be, bontsuk szét, a keserű hártyából kiskanállal fejtsük le, kapargassuk ki a magnak nevezett gyümölcsöt, a levét facsarjuk ki, és ezt is öntsük a húsra, ezután hagyjuk az egészet közepes lángon, fedő alatt főni 15-20 percig. Ezt követően a karajt tegyük bele egy sütőedénybe a főzőlevével együtt, és 20 percre rakjuk be a 180 fokra előmelegített sütőbe.

Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, szedjük le a zsineget és díszítsük a finomságunkat gránátalmamagokkal és friss rozmaringgal.

lonza-maiale-benedetta-parodi-natale-2012.jpeg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr94975016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása