Torta di riso - rizstorta Hozzávalók: 750 gr tej 100 gr rizs 1 citrom lereszelt héja 75 gr cukor 150 gr amaretti keksz (mandulás keksz) 3 tojás 1 kis kupica ízlés szerinti likőr 1 csipetnyi só Elkészítés: Főzzük meg a rizst a tejben, amikor kész, vagyis…
2012.05.25. 12:35 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Édességek
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia
2012.05.25. 09:28 Ízek Művészete
Italajánlónk: Aperitivi - aperitif
Aperitif - étvágygerjesztő Az aperitif, olyan csekély alkoholtartalmú ital, melyet az étkezések előtt fogyasztanak kapkodók, rágcsálnivalók kíséretében, hogy előkészítsék a gyomrot a főfogások befogadására, fokozzák az étvágyat. Az aperitif fogyasztása Itáliából…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia
2012.05.24. 15:33 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Húsok
Bistecca alla Fiorentina Hozzávalók: 800 gr-1 kg-os bifsztek Só Bors Elkészítés: A legfontosabb a hús megfelelő kiválasztása. A legjobb egy 2-3 ujjnyi vastagságú borjúszelet csonttal együtt, a klasszikus T alakban, az egyik oldalán a hátszínnel, a másik oldalán a…
Szólj hozzá!
2012.05.23. 17:49 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Halételek
Pesce spada con prosciutto crudo - Nyers sonkába göngyölt kardhal Hozzávalók 4 személyre: Kb 300 gr-os vastag kardhal darab 8 szelet sonka 8 levél friss zsálya 1 evőkanálnyi citromlé 1 evőkanálnyi fehérbor 50 gr vaj Só Fehérbors Elkészítés: Jól mossuk meg a…
Szólj hozzá!
2012.05.22. 12:06 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Panzanella Toscana – Toszkán áztatott kenyér Hozzávalók: 2 nagy szelet parasztkenyér Borecet Extra szűz olívaolaj 200 gr paradicsom 1 fel lilahagyma 1 kígyó uborka Bazsalikom Só Bors Elkészítés: A kenyeret vágjuk apró darabokra, tegyük egy tálba és öntsük rá a…