Torta di riso - rizstorta
Hozzávalók:
750 gr tej
100 gr rizs
1 citrom lereszelt héja
75 gr cukor
150 gr amaretti keksz (mandulás keksz)
3 tojás
1 kis kupica ízlés szerinti likőr
1 csipetnyi só
Elkészítés:
Főzzük meg a rizst a tejben, amikor kész, vagyis…
2012.05.25. 12:35 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Édességek
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia
2012.05.25. 09:28 Ízek Művészete
Italajánlónk: Aperitivi - aperitif
Aperitif - étvágygerjesztő
Az aperitif, olyan csekély alkoholtartalmú ital, melyet az étkezések előtt fogyasztanak kapkodók, rágcsálnivalók kíséretében, hogy előkészítsék a gyomrot a főfogások befogadására, fokozzák az étvágyat.
Az aperitif fogyasztása Itáliából…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia
2012.05.24. 15:33 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Húsok
Bistecca alla Fiorentina
Hozzávalók:
800 gr-1 kg-os bifsztek
Só
Bors
Elkészítés:
A legfontosabb a hús megfelelő kiválasztása. A legjobb egy 2-3 ujjnyi vastagságú borjúszelet csonttal együtt, a klasszikus T alakban, az egyik oldalán a hátszínnel, a másik oldalán a…
Szólj hozzá!
2012.05.23. 17:49 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Halételek
Pesce spada con prosciutto crudo - Nyers sonkába göngyölt kardhal
Hozzávalók 4 személyre:
Kb 300 gr-os vastag kardhal darab
8 szelet sonka
8 levél friss zsálya
1 evőkanálnyi citromlé
1 evőkanálnyi fehérbor
50 gr vaj
Só
Fehérbors
Elkészítés:
Jól mossuk meg a…
Szólj hozzá!
2012.05.22. 12:06 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Panzanella Toscana – Toszkán áztatott kenyér
Hozzávalók:
2 nagy szelet parasztkenyér
Borecet
Extra szűz olívaolaj
200 gr paradicsom
1 fel lilahagyma
1 kígyó uborka
Bazsalikom
Só
Bors
Elkészítés:
A kenyeret vágjuk apró darabokra, tegyük egy tálba és öntsük rá a…