HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.05.25. 12:35 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Édességek

Torta di riso - rizstorta Hozzávalók: 750 gr tej 100 gr rizs 1 citrom lereszelt héja 75 gr cukor 150 gr amaretti keksz  (mandulás keksz) 3 tojás 1 kis kupica ízlés szerinti likőr 1 csipetnyi só   Elkészítés:   Főzzük meg a rizst a tejben, amikor kész, vagyis…

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia


2012.05.25. 09:28 Ízek Művészete

Italajánlónk: Aperitivi - aperitif

Aperitif - étvágygerjesztő   Az aperitif, olyan csekély alkoholtartalmú ital, melyet az étkezések előtt fogyasztanak kapkodók, rágcsálnivalók kíséretében, hogy előkészítsék a gyomrot a főfogások befogadására, fokozzák az étvágyat. Az  aperitif fogyasztása Itáliából…

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia


2012.05.24. 15:33 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Húsok

Bistecca alla Fiorentina Hozzávalók: 800 gr-1 kg-os bifsztek Só Bors Elkészítés: A legfontosabb a hús megfelelő kiválasztása. A legjobb egy 2-3 ujjnyi vastagságú borjúszelet csonttal együtt, a klasszikus T alakban, az egyik oldalán a hátszínnel, a másik oldalán a…

Szólj hozzá!


2012.05.23. 17:49 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Halételek

Pesce spada con prosciutto crudo - Nyers sonkába göngyölt kardhal     Hozzávalók 4 személyre: Kb 300 gr-os vastag kardhal darab 8 szelet sonka 8 levél friss zsálya 1 evőkanálnyi citromlé 1 evőkanálnyi fehérbor 50 gr vaj Só Fehérbors Elkészítés: Jól mossuk meg a…

Szólj hozzá!


2012.05.22. 12:06 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Panzanella Toscana – Toszkán áztatott kenyér   Hozzávalók: 2 nagy szelet parasztkenyér Borecet Extra szűz olívaolaj 200 gr paradicsom 1 fel lilahagyma 1 kígyó uborka Bazsalikom Só Bors Elkészítés: A kenyeret vágjuk apró darabokra, tegyük egy tálba és öntsük rá a…

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása