Panzanella Toscana – Toszkán áztatott kenyér
Hozzávalók:
2 nagy szelet parasztkenyér
Borecet
Extra szűz olívaolaj
200 gr paradicsom
1 fel lilahagyma
1 kígyó uborka
Bazsalikom
Só
Bors
Elkészítés:
A kenyeret vágjuk apró darabokra, tegyük egy tálba és öntsük rá a víz és kb. 2 evőkanál borecet keverékét, hogy ellepje.
Néhány perc után vegyük ki a kenyeret és kézzel alaposan nyomjuk ki belőle a folyadékot.
Tegyük egy salátástálba, tegyük rá a felaprított paradicsomot, a feldarabolt hagymát és uborkát, locsoljuk meg bőven olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.
Jól keverjük össze és a legvégén szórjunk rá friss bazsalikomot.
Rakjuk be a hűtőbe, nagyon hidegen tálaljuk.
Jó étvágyat
(A receptjeinket megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.