HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.05.23. 17:49 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Halételek

Pesce spada con prosciutto crudo - Nyers sonkába göngyölt kardhal

 

spada.jpg

 

Hozzávalók 4 személyre:

Kb 300 gr-os vastag kardhal darab

8 szelet sonka

8 levél friss zsálya

1 evőkanálnyi citromlé

1 evőkanálnyi fehérbor

50 gr vaj

Fehérbors

Elkészítés:

Jól mossuk meg a kardhal darabot, töröljük szárazra és próbáljuk 8 szép szeletre vágni.

Pácoljuk be a citromlé és a fehérbor keverékébe, hagyjuk ebben állni kb. 10 percig.

Vegyük ki a léből, csöpögtessük le, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd minden szelet halra tegyünk egy-egy zsályalevelet, erre helyezzük rá a sonkát, csavarjuk fel és tűzzük össze fogpiszkálóval.

1327489746_4658.jpg

 

Egy sütőedényben olvasszuk fel a vajat, tegyük bele a göngyölt halakat és mindkét oldalukon süssük kb 4 percig, amíg a sonka szép aranysárga, a kardhal meg világos színű nem lesz.

Tálalhatjuk madársaláta ágyon, tehetünk rá egész vékonyra vágott alma szeleteket, pirított fenyőmagot és erre sóból, borsból, egy kevés mustárból, olívaolajból és balzsamecetből készítsünk öntetet.

Pesce-Spada-al-prosciutto-crudo.jpg

 

Jó étvágyat

(A receptjeinket megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr734542090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása