Pesce spada con prosciutto crudo - Nyers sonkába göngyölt kardhal
Hozzávalók 4 személyre:
Kb 300 gr-os vastag kardhal darab
8 szelet sonka
8 levél friss zsálya
1 evőkanálnyi citromlé
1 evőkanálnyi fehérbor
50 gr vaj
Só
Fehérbors
Elkészítés:
Jól mossuk meg a kardhal darabot, töröljük szárazra és próbáljuk 8 szép szeletre vágni.
Pácoljuk be a citromlé és a fehérbor keverékébe, hagyjuk ebben állni kb. 10 percig.
Vegyük ki a léből, csöpögtessük le, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd minden szelet halra tegyünk egy-egy zsályalevelet, erre helyezzük rá a sonkát, csavarjuk fel és tűzzük össze fogpiszkálóval.
Egy sütőedényben olvasszuk fel a vajat, tegyük bele a göngyölt halakat és mindkét oldalukon süssük kb 4 percig, amíg a sonka szép aranysárga, a kardhal meg világos színű nem lesz.
Tálalhatjuk madársaláta ágyon, tehetünk rá egész vékonyra vágott alma szeleteket, pirított fenyőmagot és erre sóból, borsból, egy kevés mustárból, olívaolajból és balzsamecetből készítsünk öntetet.
Jó étvágyat
(A receptjeinket megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.