Campari A Campari története 1860-ban kezdődött, ekkor találta ki receptjét Gaspare Campari az olaszországi Novarában. A Campari receptje titkos, és állítólag változatlan a megalkotása 1860 óta. A jellegzetes színe egy teljesen természetes anyag, amelyet eredetileg a…
2012.06.09. 09:05 Ízek Művészete
Italajánlónk: Aperitivi - aperitif
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia
2012.06.09. 08:53 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Édességek
Citromtorta Hozzávalók: A tésztához: 250 gr száraz édes keksz 2 evőkanálnyi kristálycukor 100 gr vaj A krémhez: 3 db tojás 1 zacskó zselatinpor 100 gr cukor 3 db citrom 250 gr habtejszín Elkészítése: A tészta elkészítéséhez olvasszuk fel a vajat, aprítsuk fel a…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia
2012.06.07. 09:12 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Húsok
Serpenyős csirke vargányával toszkán módra Hozzávalók: Egy kb. 1,5 kg-os csirke 400 gr vargánya 400 gr paradicsommártás 1 fej hagyma Húsleves alaplé Néhány zsályalevél 4 evőkanálnyi olívaolaj Só Bors Elkészítés: A felaprított hagymát pirítsuk üvegesre az…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia
2012.06.06. 09:30 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Halételek
Lazacpisztráng filé fehér borban Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet egyenként kb. 200 gr súlyú lazacpisztráng filé Jó sok zsályalevél 2 dl száraz fehérbor Só Fehér bors Liszt 2 evőkanálnyi olívaolaj Elkészítés: Mossuk meg a halszeleteket és töröljük szárazra,…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia
2012.06.05. 09:04 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Óriás kagylótészta húsos raguval töltve - Conchiglioni ripieni al ragú Hozzávalók 4 személyre: 500 gr óriás kagylótészta 500 ml paradicsomszósz 700 gr darált hús 250 gr mozzarella 100 gr ricotta 1 tojás 40 gr parmezán 1 fej hagyma 1…