HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.06.09. 09:05 Ízek Művészete

Italajánlónk: Aperitivi - aperitif

Campari A Campari története 1860-ban kezdődött, ekkor találta ki receptjét Gaspare Campari az olaszországi Novarában. A Campari receptje titkos, és állítólag változatlan a megalkotása 1860 óta. A jellegzetes színe egy teljesen természetes anyag, amelyet eredetileg a…

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia


2012.06.09. 08:53 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Édességek

Citromtorta Hozzávalók: A tésztához: 250 gr száraz édes keksz 2 evőkanálnyi kristálycukor 100 gr vaj A krémhez: 3 db tojás 1 zacskó zselatinpor 100 gr cukor 3 db citrom 250 gr habtejszín Elkészítése: A tészta elkészítéséhez olvasszuk fel a vajat, aprítsuk fel a…

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia


2012.06.07. 09:12 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Húsok

Serpenyős csirke vargányával toszkán módra Hozzávalók: Egy kb. 1,5 kg-os csirke 400 gr vargánya 400 gr paradicsommártás 1 fej hagyma Húsleves alaplé Néhány zsályalevél 4 evőkanálnyi olívaolaj Só Bors Elkészítés: A felaprított hagymát pirítsuk üvegesre az…

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia


2012.06.06. 09:30 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Halételek

Lazacpisztráng filé fehér borban Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet egyenként kb. 200 gr súlyú lazacpisztráng filé Jó sok zsályalevél 2 dl száraz fehérbor Só Fehér bors Liszt 2 evőkanálnyi olívaolaj Elkészítés: Mossuk meg a halszeleteket és töröljük szárazra,…

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia


2012.06.05. 09:04 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Óriás kagylótészta húsos raguval töltve - Conchiglioni ripieni al ragú   Hozzávalók 4 személyre: 500 gr óriás kagylótészta 500 ml paradicsomszósz 700 gr darált hús 250 gr mozzarella 100 gr ricotta 1 tojás 40 gr parmezán 1 fej hagyma 1…

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia


süti beállítások módosítása