Campari
A Campari története 1860-ban kezdődött, ekkor találta ki receptjét Gaspare Campari az olaszországi Novarában.
A Campari receptje titkos, és állítólag változatlan a megalkotása 1860 óta. A jellegzetes színe egy teljesen természetes anyag, amelyet eredetileg a…
2012.06.09. 09:05 Ízek Művészete
Italajánlónk: Aperitivi - aperitif
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia
2012.06.09. 08:53 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Édességek
Citromtorta
Hozzávalók:
A tésztához:
250 gr száraz édes keksz
2 evőkanálnyi kristálycukor
100 gr vaj
A krémhez:
3 db tojás
1 zacskó zselatinpor
100 gr cukor
3 db citrom
250 gr habtejszín
Elkészítése:
A tészta elkészítéséhez olvasszuk fel a vajat, aprítsuk fel a…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia
2012.06.07. 09:12 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Húsok
Serpenyős csirke vargányával toszkán módra
Hozzávalók:
Egy kb. 1,5 kg-os csirke
400 gr vargánya
400 gr paradicsommártás
1 fej hagyma
Húsleves alaplé
Néhány zsályalevél
4 evőkanálnyi olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
A felaprított hagymát pirítsuk üvegesre az…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia
2012.06.06. 09:30 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Halételek
Lazacpisztráng filé fehér borban
Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet egyenként kb. 200 gr súlyú lazacpisztráng filé
Jó sok zsályalevél
2 dl száraz fehérbor
Só
Fehér bors
Liszt
2 evőkanálnyi olívaolaj
Elkészítés:
Mossuk meg a halszeleteket és töröljük szárazra,…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia
2012.06.05. 09:04 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Óriás kagylótészta húsos raguval töltve - Conchiglioni ripieni al ragú
Hozzávalók 4 személyre:
500 gr óriás kagylótészta
500 ml paradicsomszósz
700 gr darált hús
250 gr mozzarella
100 gr ricotta
1 tojás
40 gr parmezán
1 fej hagyma
1…