Rejtélyek a titokzatos Hölgy háta mögött!
A világ egyik leghíresebb festménye, minden kétséget kizáróan, Leonardo da Vinci remekműve, a La Gioconda, más néven Mona Lisa. Az elmúlt évszázadokban nagyon sokan próbálták megfejteni, nem csupán a 2008-ban a Heidelbergi egyetemen…
2012.06.16. 13:01 Ízek Művészete
Rejtélyek a titokzatos Hölgy háta mögött!
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia
2012.06.16. 09:41 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Édességek
Lágy almatorta
Hozzávalók:
5 db nagy alma
70 gr liszt
50 gr cukor
2 db tojás
10 cl tej
20 gr olvasztott vaj
1 tasak élesztő
Egy csipet só
1 tasak vanillincukor
Egy csipet fahéj
Elkészítés:
Minden hozzávalót, az alma kivételével, jól dolgozzunk össze, a tészta…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia
2012.06.14. 12:09 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Húsok
Máj császárszalonnával és koktélparadicsommal
Hozzávalók 4 fő részére:
600 gr borjúmáj
80 gr császárszalonna
200 gr koktélparadicsom
200 gr gyöngyhagyma
1 kis pohár portói bor
3 kiskanálnyi balzsamecet
3 evőkanál olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
A…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia
2012.06.13. 09:02 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Halételek
Nyelvhal tekercsek – Involtini di sogliola
Hozzávalók 4 személyre:
6 db nyelvhal filé
24 szál zöld spárga
2 evőkanál olívaolaj
2 kanál sovány joghurt
Fél citrom leve
30 gr vaj
12 szál snidling
Száraz fehér bor
Só
Elkészítés:
Mossuk meg a spárgát, vágjuk le az…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia
2012.06.12. 10:24 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Citromos tagliatelle sonkával és ruccolával
Hozzávalók:
250 gr (friss) tagliatelle tészta
100 gr nyers sonka
200 gr tejszín
1 nagyobb citrom csíkokra vágott héja
Fél pohár fehér bor
2 evőkanál citromlé
Egy jó nagy maréknyi ruccola
100 gr parmezán
1 fej…