Lágy almatorta
Hozzávalók:
5 db nagy alma
70 gr liszt
50 gr cukor
2 db tojás
10 cl tej
20 gr olvasztott vaj
1 tasak élesztő
Egy csipet só
1 tasak vanillincukor
Egy csipet fahéj
Elkészítés:
Minden hozzávalót, az alma kivételével, jól dolgozzunk össze, a tészta eléggé folyékony marad.
Hámozzuk meg az almát és vágjuk nagyon vékony szeletekre, majd fokozatosan keverjük a tésztához.
Egy 24-26 cm átmérőjű formát vajazzunk ki, öntsük bele a keveréket, simítsuk el egyenletesen, legyen 2-3 cm magas pereme. Ezután 200 fokra melegített sütőben, süssük kb. 30 percig. Tálalás előtt, hagyjuk kicsit hűlni, a tetejét szórjuk meg porcukorral.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.