Gancia Americano
Az 1829-ben született Carlo Gancia által alapított Gancia birodalom az egyik legjelentősebb olaszországi borászati központtá nőtte ki magát. A fiatal Carlo előbb gyógyszerészeti és vegyészeti tanulmányokat folytatott és belekóstolt az enológia tudományába…
2012.06.22. 10:32 Ízek Művészete
Italajánlónk: Aperitivi - aperitif
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia
2012.06.22. 10:18 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Édességek
Epres Tiramisú
Hozzávalók:
500 gr mascarpone
500 ml habtejszín
200 gr cukor
2 zacskó vanillincukor
3 tojás
350 gr babapiskóta
Kb. 600 gr eper
Friss menta
Elkészítés:
Verjük habosra a tojások sárgáját a cukorral, majd keverjük hozzá a mascarponét és a vanillincukrot.…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia
2012.06.21. 09:34 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Húsok
Mustáros pulykamell
Hozzávalók 4 személyre:
4 nagyobb szelet pulykamell
2 evőkanál dijoni mustár
2 dl száraz fehér bor
1 csokor petrezselyem
2 kisebb cukkini
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
Só
Bors
Elkészítés:
Egy tálban alaposan keverjük össze az…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia
2012.06.20. 12:25 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Halételek
Rombuszhal krumplival és olívabogyóval
Hozzávalók 4 személyre:
4 db egyenként kb. 300 gr-os rombuszhal
300 gr krumpli
80 gr olívabogyó
12 db. széles zsályalevél
Só
Bors
Olívaolaj
Elkészítés:
Tisztítsuk- és mossuk meg jó alaposan a halat, majd töröljük szárazra.…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia
2012.06.19. 10:00 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Spagetti articsóka krémmel
Hozzávalók:
500 gr spagetti
200 gr ricotta
4 evőkanál articsóka krém
6 db cseresznye-paradicsom
Só
Bors
Olívaolaj
Elkészítés:
Keverjük össze a ricottát az articsóka krémmel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, öntsünk hozzá pár csepp…