HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.07.13. 10:22 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Édességek

Felhő torta Hozzávalók: A krémhez: 400 ml tej 75 gr cukor 60 gr kukorica- vagy búzaliszt 200 gr olvasztott csokoládé 8 gr lapzselatin 250 gr mascarpone Az alaphoz: 150 gr reszelt keksz 75 gr vaj A díszítéshez: 250 ml…

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia


2012.07.12. 16:25 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Húsok

Csirkemellből készült torta kétféle sajttal Hozzávalók: 500 gr csirkemell 300 gr mozzarella 4 evőkanál zsemlemorzsa 3 evőkanál olívaolaj 3-4 szelet ecetes paprika 100 gr juhsajt (pecorino) 20 gr vaj 2 kiskanál őrölt köménymag 2…

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia


2012.07.11. 10:23 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Halételek

Pácolt makréla Hozzávalók: 4 szelet friss makréla 1 db citrom 3 db érett paradicsom 1 kisebb zöldpaprika Olívaolaj Só Bors Elkészítése Mossuk meg a halszeleteket és távolítsuk el az estleges szálkákat, töröljük szárazra konyhai…

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia


2012.07.10. 12:20 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Hideg tészta garnélarákkal és ruccolával Hozzávalók: 400 gr penne tészta (vagy bármilyen más rövid tészta) 200 gr apró garnélarák 1 csokor ruccola 1 gerezd foghagyma 3 evőkanál olívaolaj Só Bors Elkészítés: Bő, sós vízben…

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia


2012.07.09. 12:46 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek

Ricotta krémmel töltött uborka   Hozzávalók: 5 db közepes méretű uborka 200 gr ricotta 3 db sós szardella 20 gr kapribogyó 2 szál újhagyma 2 evőkanál olívaolaj Kevés mentalevél 1 kiskanál őrölt…

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia


süti beállítások módosítása