Castagnaccio Gesztenyécske
Hozzávalók:
250 gr gesztenyeliszt
200 ml tej
3 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál tisztított fenyőmag
2 evőkanál mazsola
1 evőkanál méz
1 zacskó vaníliás cukor
1 ág friss rozmaring
1 csapott kiskanál só
Elkészítés:
Keverjük össze a…
2012.10.05. 15:55 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Édességek
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2012.10.05. 07:52 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Húsok
Pestós borjúszelet
Hozzávalók 4 személy részére:
600 gr borjúhús
1 gerezd foghagyma
1 dl húsleves alaplé
1 csokor bazsalikom
Liszt
Olívaolaj
Só
Bors
Genovai pestohoz:
50 gr zsenge bazsalikomlevél
½ pohár olívaolaj
6 evőkanál reszelt parmezán sajt
2…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2012.10.03. 17:14 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Halételek
Töltött kardhal
Hozzávalók:
8 vékony szelet kardhal
1 db. citrom
1 evőkanál kapribogyó
150 gr magozott fekete olívabogyó
1 csokor petrezselyem
2 evőkanál zsemlemorzsa
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Helyezzük a kardhal szeleteket egy tálra, sózzuk, borsozzuk,…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2012.10.02. 07:06 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Makaróni erdei vegyes gombával
Hozzávalók 4 személyre:
400 gr rövid makaróni tészta
30 gr hasalja szalonna
400 gr vegyes erdei gomba
300 gr érett apróbb lucullus paradicsom
4 kanál olívaolaj
1 fej hagyma
1 gerezd foghagyma
1 csokor petrezselyem
1 dl száraz…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2012.10.01. 07:45 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Vargányás gratin
Hozzávalók:
700 gr közepes méretű burgonya
700 gr vargánya gomba
100 gr szikkadt kenyér bele
1 csokor friss fűszernövény:
Kakukkfű, petrezselyem, majoranna
50 gr reszelt pecorino sajt
40 gr reszelt parmezán sajt
1 gerezd…