A varázslatos itáliai karácsonyi vásárok
Közeledünk az Adventhez, és ebben az időszakban, világszerte egymás után nyílnak a Karácsonyi vásárok.
A hagyomány a Középkorig nyúlik vissza, amikor a legnagyobb vásárokat általában a napfordulók előtti periódusban tartották…
2012.11.30. 17:26 Ízek Művészete
A varázslatos itáliai karácsonyi vásárok
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2012.11.30. 17:26 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Édességek
Zelten – Bolzano-i karácsonyi gyümölcskenyér
A szegényebb, hegyvidéki emberek konyhájából került ki egy sor olyan édesség melyeket, a Karácsonyt megelőző időszakban készítettek, lényegében az otthon sütött kenyeret tették kicsit gazdagabbá az ünnep…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2012.11.29. 10:19 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Húsok
Csípős kacsamell
Hozzávalók 4 személy részére:
4 szép szelet kacsamell
Vörösbor
120 gr passzírozott paradicsom
70 gr magozott fekete olívabogyó
Húsleves alaplé
50 gr vaj
1 fej hagyma
Babérlevél
Friss csípős zöldpaprika
Só
Bors
Elkészítés:
Egy széles…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2012.11.29. 08:22 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Halételek
Rombuszhal narancsszószban
Hozzávalók 4 személy részére:
6 szelet rombuszhal filé (összesen kb. 800 gr)
3 fej lila hagyma
Kb. 20 szem fekete olívabogyó
2 db nagyobb narancs
Kb. 10 szál kakukkfű ág
Balzsamecet
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Szeljük fel apróra a…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2012.11.27. 16:53 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Spaghetti ricottával
Hozzávalók 4 személy részére:
400 gr spaghetti
500 gr friss ricotta
10 evőkanál reszelt parmezán sajt
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Forrásban lévő, sós vízbe tegyük be a tésztát főni. Közben egy edényben nyomjuk össze a ricottát,…