A varázslatos itáliai karácsonyi vásárok Közeledünk az Adventhez, és ebben az időszakban, világszerte egymás után nyílnak a Karácsonyi vásárok. A hagyomány a Középkorig nyúlik vissza, amikor a legnagyobb vásárokat általában a napfordulók előtti periódusban tartották…
2012.11.30. 17:26 Ízek Művészete
A varázslatos itáliai karácsonyi vásárok
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2012.11.30. 17:26 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Édességek
Zelten – Bolzano-i karácsonyi gyümölcskenyér A szegényebb, hegyvidéki emberek konyhájából került ki egy sor olyan édesség melyeket, a Karácsonyt megelőző időszakban készítettek, lényegében az otthon sütött kenyeret tették kicsit gazdagabbá az ünnep…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2012.11.29. 10:19 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Húsok
Csípős kacsamell Hozzávalók 4 személy részére: 4 szép szelet kacsamell Vörösbor 120 gr passzírozott paradicsom 70 gr magozott fekete olívabogyó Húsleves alaplé 50 gr vaj 1 fej hagyma Babérlevél Friss csípős zöldpaprika Só Bors Elkészítés: Egy széles…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2012.11.29. 08:22 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Halételek
Rombuszhal narancsszószban Hozzávalók 4 személy részére: 6 szelet rombuszhal filé (összesen kb. 800 gr) 3 fej lila hagyma Kb. 20 szem fekete olívabogyó 2 db nagyobb narancs Kb. 10 szál kakukkfű ág Balzsamecet Olívaolaj Só Bors Elkészítés: Szeljük fel apróra a…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2012.11.27. 16:53 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Spaghetti ricottával Hozzávalók 4 személy részére: 400 gr spaghetti 500 gr friss ricotta 10 evőkanál reszelt parmezán sajt Olívaolaj Só Bors Elkészítés: Forrásban lévő, sós vízbe tegyük be a tésztát főni. Közben egy edényben nyomjuk össze a ricottát,…