Lebkuchen
A Lebkuchen is Németországból „vándorolt át” az olasz konyhákba, természetesen ezeket a finom, fűszerekkel ízesített kekszeket is a Karácsonyt megelőző, adventi időszakban szokták elkészíteni. Különböző források tanúsága szerint, már nagyon régóta ismert a…
2012.12.09. 11:46 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Édességek
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2012.12.06. 11:27 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Húsok
Csokoládés pulyka
Hozzávalók 4 személy részére:
600 gr pulykamell (használhatunk darabokra vágott pulykacombot is, ez esetben kicsit növeljük a mennyiséget)
1 db narancs
2 szem szegfűszeg
1 rúd fahéj
1 kis darab friss gyömbér
1 db csípős piros paprika
2 dl Marsala…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2012.12.05. 18:28 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Halételek
Rakott kardhal, padlizsánnal és karfiolhabbal
Hozzávalók 4 személy részére:
4 nagy szelet kardhal
200 gr szardínia
1 db padlizsán
1 kisebb fej karfiol
300 gr vékony zöldbab
Szezámmag
Balzsamecet
2 evőkanál olívaolaj
1 dl száraz…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2012.12.04. 16:34 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Zöldborsós kosárka
Hozzávalók 4 személy részére:
250 gr tagliolini tészta
40 gr liszt
2 evőkanál vaj
4 dl tejszín
250 gr zöldborsó
2 bő evőkanál parmezán
Só
Bors
Elkészítés:
A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön pirítjuk…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2012.12.03. 17:51 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Aszalt szilva San Daniele rózsában
Hozzávalók 4 személy részére:
100 gr San Daniele sonka
80 gr magozott aszalt szilva
30 gr hámozott mandula
3 evőkanál olíva olaj
Balzsamecet
Só
Bors
Elkészítés:
Az aszalt szilvát áztassuk be 10 percre langyos vízbe.
Egy tálkába…