Lebkuchen A Lebkuchen is Németországból „vándorolt át” az olasz konyhákba, természetesen ezeket a finom, fűszerekkel ízesített kekszeket is a Karácsonyt megelőző, adventi időszakban szokták elkészíteni. Különböző források tanúsága szerint, már nagyon régóta ismert a…
2012.12.09. 11:46 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Édességek
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2012.12.06. 11:27 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Húsok
Csokoládés pulyka Hozzávalók 4 személy részére: 600 gr pulykamell (használhatunk darabokra vágott pulykacombot is, ez esetben kicsit növeljük a mennyiséget) 1 db narancs 2 szem szegfűszeg 1 rúd fahéj 1 kis darab friss gyömbér 1 db csípős piros paprika 2 dl Marsala…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2012.12.05. 18:28 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Halételek
Rakott kardhal, padlizsánnal és karfiolhabbal Hozzávalók 4 személy részére: 4 nagy szelet kardhal 200 gr szardínia 1 db padlizsán 1 kisebb fej karfiol 300 gr vékony zöldbab Szezámmag Balzsamecet 2 evőkanál olívaolaj 1 dl száraz…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2012.12.04. 16:34 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Zöldborsós kosárka Hozzávalók 4 személy részére: 250 gr tagliolini tészta 40 gr liszt 2 evőkanál vaj 4 dl tejszín 250 gr zöldborsó 2 bő evőkanál parmezán Só Bors Elkészítés: A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön pirítjuk…
Szólj hozzá!
Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország
2012.12.03. 17:51 Ízek Művészete
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Aszalt szilva San Daniele rózsában Hozzávalók 4 személy részére: 100 gr San Daniele sonka 80 gr magozott aszalt szilva 30 gr hámozott mandula 3 evőkanál olíva olaj Balzsamecet Só Bors Elkészítés: Az aszalt szilvát áztassuk be 10 percre langyos vízbe. Egy tálkába…