HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.12.09. 11:46 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Édességek

Lebkuchen A Lebkuchen is Németországból „vándorolt át” az olasz konyhákba, természetesen ezeket a finom, fűszerekkel ízesített kekszeket is a Karácsonyt megelőző, adventi időszakban szokták elkészíteni. Különböző források tanúsága szerint, már nagyon régóta ismert a…

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


2012.12.06. 11:27 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Húsok

Csokoládés pulyka Hozzávalók 4 személy részére: 600 gr pulykamell (használhatunk darabokra vágott pulykacombot is, ez esetben kicsit növeljük a mennyiséget) 1 db narancs 2 szem szegfűszeg 1 rúd fahéj 1 kis darab friss gyömbér 1 db csípős piros paprika 2 dl Marsala…

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


2012.12.05. 18:28 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Halételek

Rakott kardhal, padlizsánnal és karfiolhabbal Hozzávalók 4 személy részére: 4 nagy szelet kardhal 200 gr szardínia 1 db padlizsán 1 kisebb fej karfiol 300 gr vékony zöldbab Szezámmag Balzsamecet 2 evőkanál olívaolaj 1 dl száraz…

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


2012.12.04. 16:34 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Zöldborsós kosárka Hozzávalók 4 személy részére: 250 gr tagliolini tészta 40 gr liszt 2 evőkanál vaj 4 dl tejszín 250 gr zöldborsó 2 bő evőkanál parmezán Só Bors Elkészítés: A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön pirítjuk…

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


2012.12.03. 17:51 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek

Aszalt szilva San Daniele rózsában Hozzávalók 4 személy részére: 100 gr San Daniele sonka 80 gr magozott aszalt szilva 30 gr hámozott mandula 3 evőkanál olíva olaj Balzsamecet Só Bors Elkészítés: Az aszalt szilvát áztassuk be 10 percre langyos vízbe. Egy tálkába…

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


süti beállítások módosítása