HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.12.14. 13:16 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Édességek

Ricciarelli senesi – Sienai mandulás süti Ez a tipikus, rizsszem alakú, kívülről enyhén hullámos sütemény, a XIV. században született, a Toszkán fejedelmek udvarában, de az eredeti recept, valószínűleg keleti eredetű lehetett. A legenda szerint Ricciardetto Della Gherardesca…

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


2012.12.13. 12:06 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Húsok

Karamellizált kacsa Hozzávalók 4 személy részére: 1 egész kacsa 90 gr vaj 100 gr nádcukor 1 evőkanál citromlé 100 ml narancslé 2 evőkanál lereszelt citromhéj 1 db fahéj rúd Só Bors Elkészítés: A megtisztított, megmosott kacsát vágjuk fel darabokra, helyezzük…

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva városnézés toscana ízek italia Olaszország


2012.12.12. 11:30 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Halételek

Lazac fésűkagylóval pezsgőkrémben Hozzávalók 4 személy részére: 80 gr Philadelphia sajtkrém natúr 700 gr friss lazacfilé 8 db fésűkagyló 1,5 dl száraz pezsgő 1,5 dl húsleves alaplé 2 tojássárgája 40 gr vaj Snidling Só Bors Elkészítés: Kezdjük a…

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


2012.12.11. 17:40 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Karácsonyi risotto Hozzávalók 4 személy részére: 300 gr risotto rizs 150 gr kolbász 40 gr szárított vargányagomba 100 gr gesztenye 50 gr újhagyma 1 evőkanál snidling 1 evőkanál petrezselyem 1 db babérlevél 250 ml száraz vörösbor 3 evőkanál…

2 komment

Címkék: kultúra utazás szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


2012.12.10. 15:08 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek

Zöldség-karácsonyfa Hozzávalók: 1 fej karfiol 1 fej broccoli Koktélparadicsom Természetesen használhatunk bármilyen egyéb zöldséget is ízlés szerint. A mártogatós szószhoz: 1 db. citrom 1 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem Olívaolaj Kevés meleg…

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


süti beállítások módosítása