HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.12.12. 11:30 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Halételek

Lazac fésűkagylóval pezsgőkrémben

249648_406890396032830_1030981047_n.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

80 gr Philadelphia sajtkrém natúr

700 gr friss lazacfilé

8 db fésűkagyló

1,5 dl száraz pezsgő

1,5 dl húsleves alaplé

2 tojássárgája

40 gr vaj

Snidling

Bors

cappesante.jpg

Elkészítés:

Kezdjük a pezsgőkrém elkészítésével: helyezzünk egy lábast vízfürdőbe, öntsük bele az alaplevet, a pezsgőt és élénk lángon, addig forraljuk, amíg a folyadék fele elpárolog. Tegyük bele a Philadelphia sajtkrémet, és jól keverjük el csomómentesre, ezután sózzuk, borsozzuk, rakjuk hozzá a 2 tojássárgáját és állandóan kevergetve, lassú tűzön főzzük 2-3 percig, semmiképpen nem szabad forrnia. Vegyük le a tűzről, és a krémet hagyjuk hűlni a vízfürdőben, időnként megkeverve.

A lazacfilét vágjuk fel 8 szép szeletre, a vajat olvasszuk fel egy nagyobb serpenyőben és a halszeletek mindkét oldalát, süssük 2-2 percig, majd tegyük melléjük a kagyló-burokból kiszedett kagylókat, és ezeket is pirítsuk oldalankét még 2-2 percig.

Csupán a legvégén sózzuk, borsozzuk. Egy botmixerrel verjük az elkészített krémet egészen habosra, rakjuk ki a lazac szeleteket és a kagylókat tányérokra, öntsük melléjük a pezsgőkrémet, szórjuk meg frissen, durvára őrölt borssal és díszítsük snidling szálakkal.

untitled.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr54961279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása