Lazac fésűkagylóval pezsgőkrémben
Hozzávalók 4 személy részére:
80 gr Philadelphia sajtkrém natúr
700 gr friss lazacfilé
8 db fésűkagyló
1,5 dl száraz pezsgő
1,5 dl húsleves alaplé
2 tojássárgája
40 gr vaj
Snidling
Só
Bors
Elkészítés:
Kezdjük a pezsgőkrém elkészítésével: helyezzünk egy lábast vízfürdőbe, öntsük bele az alaplevet, a pezsgőt és élénk lángon, addig forraljuk, amíg a folyadék fele elpárolog. Tegyük bele a Philadelphia sajtkrémet, és jól keverjük el csomómentesre, ezután sózzuk, borsozzuk, rakjuk hozzá a 2 tojássárgáját és állandóan kevergetve, lassú tűzön főzzük 2-3 percig, semmiképpen nem szabad forrnia. Vegyük le a tűzről, és a krémet hagyjuk hűlni a vízfürdőben, időnként megkeverve.
A lazacfilét vágjuk fel 8 szép szeletre, a vajat olvasszuk fel egy nagyobb serpenyőben és a halszeletek mindkét oldalát, süssük 2-2 percig, majd tegyük melléjük a kagyló-burokból kiszedett kagylókat, és ezeket is pirítsuk oldalankét még 2-2 percig.
Csupán a legvégén sózzuk, borsozzuk. Egy botmixerrel verjük az elkészített krémet egészen habosra, rakjuk ki a lazac szeleteket és a kagylókat tányérokra, öntsük melléjük a pezsgőkrémet, szórjuk meg frissen, durvára őrölt borssal és díszítsük snidling szálakkal.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.