Padlizsán golyók scamorza sajttal
Hozzávalók 14 darab golyó elkészítéséhez:
600 gr padlizsán
1 gerezd fokhagyma
30 gr füstölt scamorza sajt
2 csokor petrezselyem
100 gr pecorino sajt
2 db tojás
100 gr zsemlemorzsa
Só
Bors
Elkészítés:
Vágjuk le a padlizsánok végét, hámozzuk meg, vágjuk fel apró kockákra, dobjuk be forrásban lévő, bő, sós vízbe kb. 4-5 percre. Borítsuk ki egy szűrőbe, és alaposan nyomjuk ki a padlizsán darabokból a felesleges vizet, ezután tegyük egy mixerbe a fokhagymával együtt, és aprítsuk teljesen pürészerűvé. Rakjuk át egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a tojásokat, a lereszelt pecorino sajtot, a zsemlemorzsát, a felaprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és az egészet alaposan dolgozzuk össze.
Szeljük fel a scamorza sajtot kis kockákra, csippentsünk ki a keverékből kb. 35 gr-nyit, a közepébe nyomjunk egy darabka sajtot, formázzuk golyóvá, hempergessük meg zsemlemorzsában, majd bőséges, forró olajban süssük mindegyiket aranybarna színűre. A felesleges zsiradékot itassuk fel a golyókról és melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.