Hagymás kosárkák
Hozzávalók 8 adag elkészítéséhez:
400 gr kenyér illetve pizza tészta
8 db kisebb lila hagyma
1 ág kakukkfű
120 gr friss édes pecorino sajt
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Pucoljuk meg a hagymákat, vágjuk ketté, egy serpenyőbe öntsünk 3 evőkanál olívaolajat, dobjuk bele a kakukkfüvet, és a félbevágott hagymákat, alacsony lángon pirítsuk aranyszínűre, időnként megforgatva, ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés vizet, közben sózzuk és borsozzuk.
Az elkészített tésztát nyújtsuk ki lisztezett deszkán, vágjunk ki belőle 8 kis lemez alakú lapocskát, és simítsuk bele 8 db, kiolajozott sütőformába. Szurkáljuk meg villával a tészták alját, osszuk el a formákba a lereszelt pecorino sajtot, mindegyikbe rakjunk két fél hagymát és 220 fokos sütőben, süssük kb. 20 percig.
Ha kész, hagyjuk picit hűlni, majd tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.