Ricottával töltött óriás fasírt
Hozzávalók 6 személy részére:
500 gr darált hús
2 db tojás
300 gr ricotta
100 gr szeletelt hasalja szalonna
100 gr reszelt parmezán sajt
Só
Bors
Elkészítés:
A darált húst dolgozzuk össze a tojásokkal, a ricottával, a parmezánnal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy sütőformát béleljünk ki benedvesített sütőpapírral, erre helyezzük rá a nagy hengerré formált húst. A tetejét borítsuk be a hasalja szalonnával és tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe 40 percre. Sütés közben ügyeljünk arra, nehogy kiszáradjon, esetleg letekarhatjuk alufóliával. Tálalás előtt, hagyjuk kicsit hűlni, könnyebben tudjuk majd szeletelni. Salátát vagy főtt zöldségeket kínáljunk mellé.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.