HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.01.11. 08:51 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Húsok

Ricottával töltött óriás fasírt

400_F_41451609_HkDsnUoBcxXGgB4ICHnfcwKzULWIqLsy.jpgHozzávalók 6 személy részére:

500 gr darált hús

2 db tojás

300 gr ricotta

100 gr szeletelt hasalja szalonna

100 gr reszelt parmezán sajt

Bors

Pancetta-Affumicata-1024x681.jpg

Elkészítés:

A darált húst dolgozzuk össze a tojásokkal, a ricottával, a parmezánnal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy sütőformát béleljünk ki benedvesített sütőpapírral, erre helyezzük rá a nagy hengerré formált húst. A tetejét borítsuk be a hasalja szalonnával és tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe 40 percre. Sütés közben ügyeljünk arra, nehogy kiszáradjon, esetleg letekarhatjuk alufóliával. Tálalás előtt, hagyjuk kicsit hűlni, könnyebben tudjuk majd szeletelni. Salátát vagy főtt zöldségeket kínáljunk mellé.

untitled.bmp

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr485011512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása