HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.01.14. 14:23 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek

Sajtos-sonkás alma szendvicskék

1_original.jpgHozzávalók 4 személy részére:

2 db nagyobb alma

150 gr bármilyen kenhető krémsajt

1 db mogyoróhagyma

5-6 szál snidling

1 db citrom

1 evőkanál méz

100 gr levegőn érlelt nyers sonka

Bors

prosciutto.jpg

Elkészítés:

A meghámozott almából vágjuk ki a magházat, és keresztirányban szeljük kb.½ cm vastag szeletekre, majd locsoljuk meg a citrom levével, nehogy bebarnuljanak. Ízlés szerint vájhatunk az almából kör alakú formákat.

A krémsajtot keverjük össze az apróra darabolt snidlinggel és mogyoróhagymával, egy csipet sóval, frissen őrölt borssal, majd az egészet dolgozzuk össze teljesen habszerű krémmé.

Tegyünk egy nagyon vékony réteg krémet a kör alakú almaformák felére, minden egyes darabra csöppentsünk pár csepp mézet és borítsuk a tetejükre a maradék alma szeleteket. Rakjunk az „alma szendvicsek” közepére kis sajtkrém halmokat, a sonka szeleteket vágjuk fel egészen vékony csíkokra, és ezekkel díszítsük az előételünket.

441891143.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr255017718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása