Sajtos-sonkás alma szendvicskék
Hozzávalók 4 személy részére:
2 db nagyobb alma
150 gr bármilyen kenhető krémsajt
1 db mogyoróhagyma
5-6 szál snidling
1 db citrom
1 evőkanál méz
100 gr levegőn érlelt nyers sonka
Só
Bors
Elkészítés:
A meghámozott almából vágjuk ki a magházat, és keresztirányban szeljük kb.½ cm vastag szeletekre, majd locsoljuk meg a citrom levével, nehogy bebarnuljanak. Ízlés szerint vájhatunk az almából kör alakú formákat.
A krémsajtot keverjük össze az apróra darabolt snidlinggel és mogyoróhagymával, egy csipet sóval, frissen őrölt borssal, majd az egészet dolgozzuk össze teljesen habszerű krémmé.
Tegyünk egy nagyon vékony réteg krémet a kör alakú almaformák felére, minden egyes darabra csöppentsünk pár csepp mézet és borítsuk a tetejükre a maradék alma szeleteket. Rakjunk az „alma szendvicsek” közepére kis sajtkrém halmokat, a sonka szeleteket vágjuk fel egészen vékony csíkokra, és ezekkel díszítsük az előételünket.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.