Árpagyöngy articsókamártással
Hozzávalók 4 személy részére:
300 gr árpagyöngy
200 gr paradicsomszósz vagy 10 db koktélparadicsom
1 doboz articsóka konzerv
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál citromlé
2 evőkanál fekete olívabogyó
Só
Bors
Elkészítés:
Mossuk meg alaposan az árpagyöngyöt folyó víz alatt, tegyük bele egy mély fazékba, adjunk hozzá dupla mennyiségű vizet, erős lángon forraljuk fel, enyhén sózzuk meg, tegyük takarékra, fedjük le és főzzük kb. 30-35 percig, amíg a vizet teljesen magába nem szívja. A végén jól keverjük össze egy fakanállal.
A mártás elkészítéséhez először alacsony lángon kicsit futtassuk meg olívaolajon a csíkokra vágott hagymát, rakjuk mellé a paradicsomot, amikor forrni kezd, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük bele a szintén egész vékony csíkokra szelt articsóka szíveket, a magozott olívabogyókat, a szétnyomott fokhagyma gerezdet, locsoljuk meg az egészet a citromlével, és főzzük mérsékelt tűzön kb. 20-25 percig. Amikor majdnem kész, keverjük hozzá a felaprított petrezselymet, az árpagyöngyöt szedjük ki tányérokra és a mártással leöntve tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.