HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.01.15. 12:47 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Árpagyöngy articsókamártással

articsoka.jpgHozzávalók 4 személy részére:

300 gr árpagyöngy

200 gr paradicsomszósz vagy 10 db koktélparadicsom

1 doboz articsóka konzerv

1 fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

4 evőkanál olívaolaj

3 evőkanál citromlé

2 evőkanál fekete olívabogyó

Bors

arpagyongy.jpg

Elkészítés:

Mossuk meg alaposan az árpagyöngyöt folyó víz alatt, tegyük bele egy mély fazékba, adjunk hozzá dupla mennyiségű vizet, erős lángon forraljuk fel, enyhén sózzuk meg, tegyük takarékra, fedjük le és főzzük kb. 30-35 percig, amíg a vizet teljesen magába nem szívja. A végén jól keverjük össze egy fakanállal.

A mártás elkészítéséhez először alacsony lángon kicsit futtassuk meg olívaolajon a csíkokra vágott hagymát, rakjuk mellé a paradicsomot, amikor forrni kezd, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük bele a szintén egész vékony csíkokra szelt articsóka szíveket, a magozott olívabogyókat, a szétnyomott fokhagyma gerezdet, locsoljuk meg az egészet a citromlével, és főzzük mérsékelt tűzön kb. 20-25 percig. Amikor majdnem kész, keverjük hozzá a felaprított petrezselymet, az árpagyöngyöt szedjük ki tányérokra és a mártással leöntve tálaljuk.

6901002928_f7b9cc0c9f_z.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr445019615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása