HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.01.22. 10:43 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek

Burgonya tortácskák füstölt provolával és bresaola sonkával

bresaola.jpg

Hozzávalók:

4 db burgonya

50 gr parmezán sajt

30 gr vaj

Füstölt provola sajt

1 db tojás

1 csokor petrezselyem

5 szelet bresaola sonka

Szerecsendió

Snidling

Bors

provolaiblea.jpgElkészítés:

A burgonyát jól megmossuk, és héjában 30 percig főzzük sós vízben. Ezután leszűrjük, meghámozzuk, krumplinyomóval összetörjük, majd hozzákeverjük a vajat, a reszelt parmezán sajtot, az apróra vágott petrezselymet, a tojást, egy kevés szerecsendiót, sót és frissen őrölt borsot. Kicsi tortaformákat kikenünk vajjal, a burgonyás keveréket egyenletesen elosztjuk bennük, a tetejüket megszórjuk a reszelt provola sajttal, sonka darabkákkal, snidlinggel és 30 percig sütjük 200 fokra melegített sütőben. Azonnal tálaljuk!

untitled.bmp

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr325034004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása