Burgonya tortácskák füstölt provolával és bresaola sonkával
Hozzávalók:
4 db burgonya
50 gr parmezán sajt
30 gr vaj
Füstölt provola sajt
1 db tojás
1 csokor petrezselyem
5 szelet bresaola sonka
Szerecsendió
Snidling
Só
Bors
Elkészítés:
A burgonyát jól megmossuk, és héjában 30 percig főzzük sós vízben. Ezután leszűrjük, meghámozzuk, krumplinyomóval összetörjük, majd hozzákeverjük a vajat, a reszelt parmezán sajtot, az apróra vágott petrezselymet, a tojást, egy kevés szerecsendiót, sót és frissen őrölt borsot. Kicsi tortaformákat kikenünk vajjal, a burgonyás keveréket egyenletesen elosztjuk bennük, a tetejüket megszórjuk a reszelt provola sajttal, sonka darabkákkal, snidlinggel és 30 percig sütjük 200 fokra melegített sütőben. Azonnal tálaljuk!
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.