Pappardelle vargánya gombával
Hozzávalók 4 személy részére:
500 gr friss, tojásos pappardelle tészta
400 gr friss vargánya gomba
1 gerezd fokhagyma
6 evőkanál olívaolaj
1 csokor petrezselyem
150 gr parmezán sajt
Só
Bors
Elkészítés:
Egy nedves ruhával tisztítsuk meg a gombát, soha ne mossuk folyóvíz alatt, majd vágjuk vékony szeletekre. Egy jó nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, dobjuk bele az összezúzott fokhagymát, picit hagyjuk pirulni, és tegyük hozzá a gombát. Rövid ideig pirítsuk élénk lángon, kicsit sózzuk meg, ezután rakjuk takarékra és pároljuk 10-15 percig, ha szükséges, öntsünk rá egy kis vizet.
A tésztát főzzük ki, bőséges, sós vízben, és ahogy elkészült, öntsük a gombára, locsoljuk meg a tészta főzőlevével, és alaposan keverjük össze, hogy az ízek összeérjenek.
Szórjuk a tetejére a felaprított petrezselymet, daráljunk rá frissen őrölt borsot, és megint rázzuk össze egy kicsit. Legvégül, tálalás előtt szórjuk meg a parmezán forgácsokkal.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Halételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.