Tengeri sügér (branzino) friss bazsalikomos szósszal
Hozzávalók 6 személy részére:
6 szép szelet tengeri sügér (branzino)
4 db érett paradicsom
3 evőkanál borecet
1 pohár olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 csokor bazsalikom levél
Só
Bors
Elkészítés:
A paradicsomokat dobjuk be pár percre lobogó vízbe, majd húzzuk le a héjukat, vágjuk mindegyiket négyfelé, távolítsuk el a magokat, töröljük szárazra törlőpapírral és vágjuk apró kockákra. Tegyük egy tálba a paradicsomot, adjuk hozzá az olívaolajat, a borecetet, a szétnyomott fokhagymákat, a nagyobb darabokra vágott bazsalikom leveleket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fedjük le és minimum egy éjszakára, de még jobb, ha egy teljes napra rakjuk be a hűtőszekrénybe.
A kicsit besózott halszeleteket, bőrös felükkel lefelé, egy kevés olívaolajon süssük 2-3 percig, majd kb. 30 másodpercig a másik oldalukon.
A tányérokra helyezett halszeleteket locsoljuk meg az előre elkészített friss bazsalikomos öntettel és tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.