Sertéskaraj toszkán módra
Hozzávalók 4 személy részére:
4 szép szelet sertés karaj
800 gr leveles kel – vagy helyette kelkáposzta, leginkább a külső, sötét levelei
2 gerezd fokhagyma
100 gr paradicsompüré
1 evőkanál friss oregano
Egy jó merőkanálnyi húsleves alaplé
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Alaposan mossuk meg a leveles kelt, szedjük szét leveleire és főzzük puhára lobogó, sós vízben. Ha kész, nyomjuk ki belőle a felesleges levet, majd szeljük fel apróra.
Egy serpenyőben 3 evőkanál olívaolajon picit pirítsuk meg az egészben hagyott fokhagymákat, rakjuk bele a leveles kelt is, és élénk lángon érleljük össze az ízeket. Ezután tegyük a serpenyőbe a hússzeleteket, és mindkét oldalukat hagyjuk megpirulni továbbra is élénk lángon. Ha már szép színt kaptak, vegyük ki a húsokat, öntsük a pecsenyeléhez a paradicsompürét, az egy merőkanálnyi alaplevet és szórjuk meg a friss oreganoval, sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon főzzük 20 percen keresztül.
A melegen tartott hússzeleteket az elkészült szósszal leöntve tálaljuk
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.