Penne tonhallal és ribizlivel
Hozzávalók 6 személy részére:
500 gr penne tészta
200 gr jó minőségű tonhal konzerv
80 gr ribizli
1 db. citrom
4-5 levél bazsalikom
40 ml olívaolaj
Só
Fehér bors
Elkészítés:
Mossuk meg a ribizlit, töröljük szárazra, tegyünk félre pár fürtöt, a többit óvatosan szemezzük le és turmixoljuk össze. A tonhalról öntsük le az olajat, és egy villával nyomjuk szét.
A megmosott citromot hámozzuk meg citromhéjvágóval és szeljük apró darabokra. A tésztát főzzük ki bő, sós vízben, majd szűrjük le, borítsuk egy tálba, öntsük rá az olívaolajat, a ribizli pépet, adjuk hozzá a tonhalat, a bazsalikom leveleket, a citromhéjat, sózzuk, borsozzuk, és jól keverjük össze. Az egészben hagyott ribizli fürtökkel díszítve tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Halételek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.