HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.02.12. 17:46 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Penne tonhallal és ribizlivel

tonno.jpg

Hozzávalók 6 személy részére:

500 gr penne tészta

200 gr jó minőségű tonhal konzerv

80 gr ribizli

1 db. citrom

4-5 levél bazsalikom

40 ml olívaolaj

Fehér bors

ribes.jpg

Elkészítés:

Mossuk meg a ribizlit, töröljük szárazra, tegyünk félre pár fürtöt, a többit óvatosan szemezzük le és turmixoljuk össze. A tonhalról öntsük le az olajat, és egy villával nyomjuk szét.

A megmosott citromot hámozzuk meg citromhéjvágóval és szeljük apró darabokra. A tésztát főzzük ki bő, sós vízben, majd szűrjük le, borítsuk egy tálba, öntsük rá az olívaolajat, a ribizli pépet, adjuk hozzá a tonhalat, a bazsalikom leveleket, a citromhéjat, sózzuk, borsozzuk, és jól keverjük össze. Az egészben hagyott ribizli fürtökkel díszítve tálaljuk.

 pennette-al-tonno.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr265076994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása